"Светата Троица" Меси - Неймар - Суарес препарира ПСЖ (ВИДЕО)


"Светата Троица" Меси - Неймар - Суарес препарира ПСЖ (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

3278 0

Барселона спечели група F на Шампионска лига, след като тази вечер "Камп Ноу" видя триото Меси - Неймар - Суарес в пълен блясък, а каталунците обърнаха и спечелиха срещу ПСЖ с 3:1.

Срещата почна отлично за гостите, които откриха още в 15' чрез бившия член на "блаугранас" Златан Ибрахимович, но в 19' Меси изравни.

С прекрасен гол Неймар препарира Сиригу за 2:1 4 минути преди края на първото полувреме, а в 77' Суарес показа голов нюх и след пропуск на Неймар заби топката зад вратаря на парижани.

Така Барселона се озова на върха с 15 точки и с 2 повече от ПСЖ. Възпитаниците на Луис Енрике записаха само едно поражение - от ПСЖ, като гост с 2:3 на "Парк Де Пренс".

В Лига Европа ще играе Аякс, който разби АПОЕЛ с 4:0 и събра 5 точки в своя актив.


Ajax 4-0 APOEL - All Goals & Highlights... by Monstrosdofutebol

Барселона почна по-добре срещата и в самото начало Лионел Меси можеше да се разпише от пряк свободен удар, но за щастие на Салваторе Сиригу топката профуча над горната греда. Постепенно, ПСЖ изостри играта си в нападение и, в крайна сметка, подобно на първия двубой френският шампион успя да поведе.

В 15’ Блейс  Матуйди намери по отличен начин  Златан Ибрахимович, който беше останал непокрит в наказателното поле на Барселона и с топовен удар в долния ляв ъгъл разстреля Тер Щеген и даде аванс на ПСЖ срещу бившия му тим.

Само четири минути по-късно обаче гостите на свой ред допуснаха грешка в защита. След продължителна акция Луис Суарес успя да пусне в наказателното поле за Меси, който нямаше проблем срещу Сиригу и вкара за 1:1 своя гол №75 в Шампионска лига.

Двубоят продължи динамично, но ПСЖ може повече да съжалява за пропуснатите възможности. В 29’ Матуиди даде поредния си отличен пас и намери Лукаш Моура, който обаче от воле прати топката малко встрани. Минути по-късно Тер Щеген се намеси отлично срещу Кавани, който се озова непокрит в наказателното поле, но немският вратар успя да парира.

Пропуските на „петлите” бяха наказани в 42’, когато с отличен удар от над 20 метра Неймар свари неподготвен Сиригу и успя да реализира – прекрасен гол и пълен обрат за Барселона още до почивката.

В началото на второто полувреме Тер Щеген се отчете с нови две намеси, които запазиха резултата в полза на Барселона, а и Марк Бартра блокира удари на Ибра и Кавани, като ПСЖ определено действаше отлично в нападение и беше близо до изравняване.

Барселона обаче умело задържа предимството си, а в 77’ беше сложена точка на спора. Сиригу успя да спаси удар на Неймар, но Суарес беше на точното място в точния момент и отбеляза втория си гол в лигата. Акцията беше изградена брилянтно от Шави и Меси, които успяха да изведат Неймар на добра позиция.


Barcelona vs París Saint-Germain (PSG) 3-1 All... by footivideos1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички