Челси плаща повече от откупната клауза, за да вземе Енцо Фернандес


Челси плаща повече от откупната клауза, за да вземе Енцо Фернандес
Снимка: Getty Images

1759 0

За играчите участието в световно първенство е възможност да спечелят светия граал за всеки футболист. За други това е възможност да се поставят в светлините на прожекторите и евентуално да се сдобият с трансфер в по-престижен клуб. Някои късметлии, от друга страна, успяват както да спечелят тази върховна титла, така и да подпишат нов голям договор другаде. Това очевидно ще се случи с няколко аржентинци, включително Енцо Фернандес.

Докато беше започнал надпреварата от скамейката, бившият играч на Ривър Плейт се възползва от минутите, предоставени от Лионел Скалони, за да заеме титулярна роля пред защитата. И той беше императорски. Титлата му за най-добър млад играч на турнира логично не изненада никого, а съгласието му на терена с Лионел Меси, който не пропусна да го похвали през цялото Световно първенство, също свърши много добри думи.

След края на Световното първенство големите клубове се борят да си го позволят. Ако ПСЖ беше особено обявен на място , от няколко дни английските медии са уверени за бъдещето на аржентинеца, който за тях трябваше да бъде трансфериран в Анлия. Информацията е потвърдена от испанската медия Relevo, която сочи, че Челси е на път да осъществи своя трансфер.

Медиите сочат, че сините ще платят 130 милиона евро, за да го привлекат. Повече от освобождаващата му клауза от 120 милиона евро. Движение, което позволява на лондончани да платят тази сума на няколко вноски, докато клаузата за освобождаване се плаща в брой. Договорката с футболиста е тотална, а с португалския отбор, който отвори вратата за напускането му, предстои. 

Вижте още: Халф на Аржентина е трети вариант за Ливърпул, ако не успее с Белингам или Фернандес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички