Челси плаща 20 милиона за унгарския вариант на Върджил ван Дайк - Атила Салай


Челси плаща 20 милиона за унгарския вариант на Върджил ван Дайк - Атила Салай
Снимка: Getty Images

1674 0

По информация на "CNN Turk" английският гранд Челси е напът да се сдобие с нов защитник! Става въпрос за 23-годишния бранител на Фенербахче, който нашумя покрай ЕВРО 2020 - Атила Салай.

Изданието посочва, че националът на Унгария ще струва на лондончани 20 милиона паунда, а в своята родина той е определян като "унгарския Върджил ван Дайк".

Договорът му ще бъде за шест сезона и той ще получава по 3.4 милиона паунда. Идеята на клуба е Томас Тухел да има на разположение удачен заместник на 36-годишния Тиаго Силва, чийто контракт изтича през лятото на 2022 година.

"Фенерите" се сдобиха с Атила Салай в през миналата зима и платиха на Аполон Лимасол за услугите му едва 1.8 милиона. Преди това той носеше екипите на Рапид Виена и Мезьокьовешд.

Защитникът има 21 мача за Унгария, а договорът му с турския гранд е до края на сезон 2024/25, но при такава оферта едва ли ще се поколебаят да го пуснат във Висшата лига! По-рано днес се заговори и за още един интересен трансфер, но този път по оста Манчестър Юнайтед - Нюкасъл...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички