Луис Енрике за поредната си грешка: Така е, не съм прав, но...


Луис Енрике за поредната си грешка: Така е, не съм прав, но...
Снимка: Getty Images/Guliver

1643 0

Селекционерът на Испания Луис Енрике продължава да е обект на остри критики в избора си на футболисти за представителния тим на страната. Въпреки че най-накрая повика футболист на Реал Мадрид (Даниел Карвахал), Лусито бе подложен на кръстосан разпит заради липсата на Маркос Алонсо в състава за следващите мачове на "Ла Фурия". 

Левият бранител на Челси прави много силен сезон с екипа на "сините" и редовно е титуляр, и то за сметка на друг отлично представящ се играч - Бен Чиуел. Въпреки това защитникът не беше повикан от Луис Енрике, който заложи на футболисти, които в момента не са във формата, демонстрирана от Алонсо - Жорди Алба и Хосе Гая. 

Този път обаче Енрике си призна, че не е бил справедлив. След което все пак оправда избора си. 

"Трябва да си призная, че в този случай съм бил най-несправедлив спрямо футболист. Да, Маркос Алонсо направи страхотни мачове и наистина заслужава да е тук и дори да е титуляр", каза Енрике на пресконференция. 

"След сериозен преглед на ситуацията с моя щаб и анализ на съперниците, срещу които ще се изправим, мисля, че Жорди и Хосе ще се справят със задачата. Бих посъветвал Маркос да продължи да се развива и подобрява - вярвам, че може. В полезрението ми е", каза още селекционерът. 

Въпреки че класира Испания на полуфинал на Евро 2020 и отборът игра финал за Лигата на нациите, критиките към Енрике не спират, като те се коренят в това, че вика прекалено много играчи на Барселона, както и такива, които не са във форма. За следващите квалификации важат същите критики - от Барселона са повикани 5-ма футболисти, от които единствено Гави демонстрира добра форма в последния месец. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички