Жоржиньо пренебрегна Меси и посочи кой трябва да спечели Златната топка


Жоржиньо пренебрегна Меси и посочи кой трябва да спечели Златната топка
Снимка: Getty Images/Guliver

2051 0

Полузащитникът на Челси Жоржиньо разкри за кого би гласувал в анкетата на "Франс Футбол" за най-добър футболист за 2021 година. Френското издание ежегодно връчва най-голямото индивидуално отличие - Златната топка, а Жоржиньо е един от основните претенденти.

През тази година халфът спечели Шампионска лига с Челси, а след това стана европейски шампион с отбора на Италия. Мнозина смятат, че с тези отборни успехи и постоянното си представяне Жоржиньо трябва да спечели наградата, но според други Златната топка е индивидуално отличие, а Жоржиньо не е бил най-добрият играч през годината.

Халфът беше попитан кой е неговият фаворит за Златната топка, а той посочи две имена - на съотборника си в Челси Нголо Канте и на полузащитника на Манчестър Сити Кевин де Бройне. "Бих дал гласа си за Златната топка за Канте или Де Бройне", каза Де Бройне. 

Той добави, че от разговорите си с бранители от големи отбори е установил, че Де Бройне се счита за далеч по-опасен играч от тези, които регулярно печелят Златната топка, визирайки Лионел Меси и Кристиано Роналдо, които в последното десетилетие дадоха само веднъж наградата на друг - Лука Модрич през 2018-а.

Наскоро се появи списък, който разкри подреждането за Златната топка за 2021 година (вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички