Челси най-накрая отбеляза гол и отново вкуси победата след минимален успех над Лийдс (ВИДЕО)


Челси най-накрая отбеляза гол и отново вкуси победата след минимален успех над Лийдс (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2725 0

Челси се върна към победите с минимален успех над Лийдс в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. "Сините" победиха с минималното 1:0 у дома на "Стамфорд Бридж" в Западен Лондон.

Единственото попадение падна в 53' и бе дело на защитника Уесли Фофана, който се надвиси над всички при изпълнение на корнер и не остави шанс на Илан Мелие за реакция.

Проблемите на "сините" с отбелязването на гол продължиха. Доста добри възможности бяха пропуснати от Кай Хаверц, Рахийм Стърлинг, а Жоао Феликс разтресе напречната греда през първата част.

Челси сложи край на серия от 6 мача във всички турнири без победа и вкара за пръв път в официален мач от 11 февруари насам.

"Сините" се намират на десетата позиция в таблицата, докато Лийдс продължава да се бори за оцеляването си като се намира на 17-ата позиция в класирането.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

Срещата на "Стамфорд Бридж" започна по чудесен начин на домакините. Момчетата на Греъм Потър владееха инициативата и създаваха положения. Най-чистото дойде в 16'. Тогава Хаверц бе изведен по отличен начин очи в очи срещу Илан Мелие, но стреля право в него, като не успя да открие резултата.

Доминацията на "сините" продължи и в следващите минути. Общо-взето играта протичаше в половината на Лийдс през по-голямата част. В 22' момчетата на Потър организираха чудесна атака, която завърши с прострелен удар на Жоао Феликс, който обаче за негово съжаление срещна напречната греда на Мелие.

Преди последния съдийски сигнал за първата част Лийдс успя да излезе от своята половина и започна да изглежда по-опасен напред. В крайна сметка обаче момчетата на Хави Грасия така и не стигнаха до нещо по-сериозно пред вратата на Кепа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Натискът на "сините" продължи и през началото на втората част и те закономерно стигнаха до гол в 54'. Домакините получиха правото да изпълнят корнер, а над всички се извиси Уесли Фофана, който откри резултата с хубав удар с глава - 1:0 за Челси.

Video edited on Kapwing

Гостите бяха много близо до изравнителното попадение в 58'. Защитник на "сините" не успя да пресече пас, който стигна до Тайлър Адамс. Американецът запази спокойствие и стреля, но ударът му премина на сантиметри от дясната греда на кепа.

В последните минути на мача Челси започна да пази резултата, а Лийдс натискаше здраво, но така и не успя да порази вратата на Кепа и да си тръгне с точката от "Стамфорд Бридж".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Челси: Арисабалага, Фофана, Кулибали, Бадиашил, Чилуел, Лофтъс-Чийк, Фернандес, Феликс, Ковачич, Стърлинг, Хаверц

Лийдс: Мелие, Фирпо, Вьобер, Кох, Айлинг, Адамс, Маккени, Самървил, Арънсън, Харисън, Рютер

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Челси записа трансферен рекорд, осъществявайки сделки за над 600 милиона паунда в рамките само на настоящия сезон. Въпреки изумителната пръсната сума за нови попълнения, успехите на "сините" на пазара далеч не са се пренесли на терена през настоящата кампания. Тимът, воден от Греъм Потър, заема 10-ото място в класирането на английския елит с актив от едва 31 точки. 

Сезонът на Лийдс също е далеч от мечтания. "Белите" заемат 17-ата позиция в таблицата с актив от 22 точки и са само на 1 от зоната на изпадащите. С 5 победи, 7 равенства и 12 загуби момчетата на Джеси Марш ще опитат да задълбочат кризата при именития си съперник и едновременно с това да се отдалечат от дъното на класирането.

Последният път, когато тези два съперника се срещнаха, бе през август миналата година, когато "белите" разгромиха Челси с 3:0. В исторически план те също имат превес с 40 срещу 37 победи. 30 от срещите завършват наравно. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички