Челси може да домакинства на стадион "Уембли" за дълъг период


Челси може да домакинства на стадион "Уембли" за дълъг период
Снимка: Getty Images/Gulliver

972 0

Стадион "Уембли" може да стане временен дом на Челси в продължение на около 5 години. Това би могло да стане факт по време на реконструкцията на "Стамфорд Бридж", пише "Daily Mirror".

Както е известно, когато Тод Боели купи английския гранд, той се ангажира да инвестира в инфраструктурата на клуба, включително в домашния стадион. През миналия месец стана ясно, че собствениците на "сините" са отхвърлили възможността за изграждане на нов стадион на друго място и са решили да се концентрират върху реконструкцията на настоящата арена.

Цялостната реконструкция на "Стамфорд Бридж" може да отнеме до 5 години. Само демонтажът на наличните конструкции ще отнеме около 18 месеца. За този период лондончани ще имат нужда от временен "дом", който най-вероятно ще бъде "Уембли".

Ако Челси реши да обнови своя стадион трибуна по трибуна, за да продължи да играе на него, това може да отнеме до 10 години. Засега ръководството не е взело окончателно решение. За да се вземе такова, е нужно одобрението на фенското обединение "Chelsea Pitch Owners", което е формален собственик на "Стамфорд Бридж". А ето какво съсипва Челси и спомага за лошите резултати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички