Челси - Ливърпул по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Висшата лига?


Челси - Ливърпул по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Висшата лига?
Снимка: Getty Images

4265 0

Челси и Ливърпул излизат в горещ сблъсък един срещу друг още в първия кръг на Висшата лига. Срещата е от 18:30 часа на "Стамфорд Бридж", като и двата състава ще се надяват да започнат с победа.

Единственият друг път, когато Челси и Ливърпул са се изправяли един срещу друг в първия си мач от сезон във Висшата лига, лондончани спечелиха с 2:1 на "Анфийлд" през 2003-04 г. Това бе и първият мач от ерата на Роман Абрамович. Срещата Челси - Ливърпул ще може да следите  НА ЖИВО в Sportlive.bg.

И двата тима може да садостатъчно доволни от резултатите си преди сезона. Челси спечели първите летни двубои на Висшата лига в Съединените щати след победи над Брайтън и Фулъм и равенство с Нюкасъл Юнайтед.

Ливърпул вкара 18 гола в своите пет приятелски срещи, изглеждайки като истинска опасност в атака срещу Карлсруер, Лестър Сити и Байерн Мюнхен. Те обаче допуснаха и 11 гола, включително четири от Байерн при загуба с 4-3, което подсказа, че проблемите им в защита от миналия сезон все още се нуждаят от работа.

"Сините" от Лондон направиха ужасяваща кампания през миналия сезон, но надеждите за успех през тази са големи. Отборът има нов мениджър в лицето на Маурисио Почетино, който е мотивиран да се докаже в още един клуб от Висшата лига. Той обаче има проблем около състава, след като едно от новите попълнения Кристофър Нкунку се контузи и се очаква да е аут около 4 месеца.

Както Челси, така и Ливърпул ще трябва да се справи без футбол в Шампионска лига този сезон за първи път от първата кампания на Юрген Клоп начело преди девет сезона. Мърсисайдци завършиха на пето място във Висшата лига миналия сезон, четири точки зад четвъртия Нюкасъл.

Решението на Ливърпул да не подсили отбора си с нови халфове през миналия сезон в крайна сметка се отрази и сега се виждат някакви промени в тази насока. Досега седем полузащитници са напуснали, включително капитанът Джордан Хендерсън и Фабиньо, докато Доминик Собослай и Алексис Мак Алистър са две вълнуващи нови попълнения. Мойсес Кайседо можеше да бъде друго, въпреки че еквадорецът предпочита да премине в Челси. Двубоя между Челси и Ливърпул ще може да наблюдавате пряко по Диема спорт 2.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички