Челси и Лампард поеха дъх - взеха първа победа от 10 мача насам


Челси и Лампард поеха дъх - взеха първа победа от 10 мача насам
Снимка: Getty Images

1463 0

Слънцето изгря и за Челси и Франк Лампард! Лондончани постигнаха първата си победа от 10 мача насам във всички турнири. "Сините" победиха Борнемут с 3:1 в 34-ия кръг на Висшата лига и най-накрая могат да се усмихнат.

Закъсалият английски гранд поведе още в 9-ата минута чрез Конър Галахър, но "черешките" изравниха в 21'. Челси нанесе своя удар в 83', когато се разписа защитникът Беноа Бадиашил, а 4 минути по-късно влезлият като резерва Жоао Феликс оформи крайното 3:1.

Малко изненадващо, предвид последните им резултати, Челси поведе рано в двубоя. В 9-ата минута Конър Галахър бе намерен на трудна позиция около съперниковата врата. Халфът успя да отиграе с глава и да прати топката в мрежата на Борнемут за 0:1.

Радостта на "сините" обаче не трая дълго - 12 минути по-късно резултатът бе изравнен. След бърза комбинация Матиас Вина получи около границата на наказателното поле и с чудесен удар успя да препарира Кепа Арисабалага, пращайки топката в левия му ъгъл за 1:1.

През втората част, до 70-ата минута липсваха някакви по-опасни положения пред една от двете врати. В 71' голмайсторът на "черешките" си откри добра възможност за попадение и пълен обрат. Той навлезе в наказателното поле и стреля премерено в десния му ъгъл, но Арисабалага се намеси решително.

В 83' Челси напомни за силния тим, който беше, стигайки до преднината отново. След изпълнение на свободен удар топката стигна до Беноа Бадиашил в наказателното поле и той отправо чудесен нисък изстрел, реализирайки за 2:1.

Четири минути по-късно Жоао Феликс, който бе влязъл в игра 120 секунди преди това, оформи крайното 3:1 в полза на "сините". Португалецът отправи изстрел от границата на наказателното поле и реализира в долния десен ъгъл на Нето.

Спечелените 3 точки помогнаха на "сините" да се придвижат с една позиция напред и да се настанят на 11-о място. От десетата позиция Челси го делят 3 точки. Борнемут пък падна с една позиция до 14-ата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички