Челси и Борусия Дортмунд не се победиха на лош терен, Кристофър Нкунку се контузи (ВИДЕО)


Челси и Борусия Дортмунд не се победиха на лош терен, Кристофър Нкунку се контузи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2366 0

Отборите на Челси и Борусия Дортмунд не успяха да се победят и завършиха 1:1 в приятелски мач, който се състоя на "Soldier Field" в Чикаго, Илинойс, САЩ и бе изгледан на живо от 48 183 зрители.

Първото полувреме не блестеше с много интересни ситуации пред двете врати, а и самият терен не бе в най-доброто си състояние заради провелия се наскоро концерт на Ед Шийрън на същия стадион...

Лошата новина за Маурисио Почетино от първата част беше свързана с новото попълнение Кристофър Нкунку, който контузи коляното си и трябваше да бъде заменен принудително от Михайло Мудрик в 21-вата минута. "Докторите проверяват състоянието му и се надявам, че не става дума за нещо сериозно. Той падна при ситуация, която може би беше за дузпа и почувства нещо в коляното си, но се надяваме, че скоро отново ще бъде с отбора", обясни впоследствие треньорът на Челси.

Иначе, и двете попадения в контролата паднаха в нейния край - в 80-ата Мариус Волф изведе "жълто-черните" напред с добавка от близко разстояние, а в 89-ата 19-годишният Мейсън Бърстоу възстанови равенството, вкарвайки с глава.

Следващи мачове?

*Това бе последната проверка за Челси преди старта на сезон 2023/24 във Висшата лига - домакинство на Ливърпул (13-и август). За Борусия Дортмунд пък предстои още една контрола - срещу Аякс (6.08.), а на 12-и август отборът гостува на Шот Майнц в двубой от 1/32-финалите за Купата на Германия. Новата кампания в Бундеслигата започва с домакинство на Кьолн (19.08.).

Репортаж от Челси 1-1 Борусия Дортмунд:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички