Челси финализира сделката за Вернер идната седмица


Челси финализира сделката за Вернер идната седмица
Снимка: Getty Images/Guliver

1220 0

Очаква се през следващата седмица нападателят на РБ Лайпциг Тимо Вернер официално да стане футболист на Челси. Въпреки че доскоро изглеждаше сякаш Ливърпул е фаворитът за подписа на немския футболист, мърсисайдци отказаха да платят освобождаващата клауза на играча от 53 милиона паунда.

Челси се възползва от това и по всичко изглежда, че потвърждението на сделката на „Стамфорд бридж“ е само въпрос на време. Според ‘The Telegraph’ двата тима са в напреднали преговори и са убедени, че няма да има пречки пред трансфера. Вернер се превърна в един от най-опасните нападатели в Европа, след като показва страхотно представяне в Бундеслигата през този сезон и вече реализира 25 попадения в елита на Германия. Той ще стане вторият трансфер на Челси през това лято, след като "сините" вече си осигуриха подписа на Хаким Зиеш от Аякс още през февруари.

Изглежда обаче, че лондончани нямат намерение да спират дотук, след като техният мениджър Франк Лампард желае още нови попълнения преди новия сезон. Той определи левия бек на Лестър Бен Чилуел за новата цел на отбора, като не е изключено и Челси да се пробва да вземе още един футболист от Бундеслигата в лицето на Кай Хаверц, въпреки че желаната сума от 90 милиона паунда може да се окаже прекалено голяма за отбора. А ето кой играч на Челси може да напусне отбора през лятото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички