Челси "чупи касичката" и се готви за нов трансферен рекорд за основен футболист на Реал Мадрид


Челси "чупи касичката" и се готви за нов трансферен рекорд за основен футболист на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

20450 0

Челси може да "взриви" трансферния пазар с поредната голяма покупка. "Сините" са се прицелили в полузащитника на Реал Мадрид - Федерико Валверде, и са готови да извадят сериозна сума, за да си осигурят услугите му.

Според испанското издание "Defensa Central", Челси е определил Валверде като основна цел през текущия летен трансферен прозорец. Твърди се, че мениджърът на "сините" Маурисио Почетино се надява да добави уругваеца в редиците си, тъй като е голям почитател на неговия игрови стил.

Управата на лондончани пък е готова да плати 113 милиона паунда за футболиста. По този начин халфът може да се превърне в най-скъпия играч, който да акостира в елита на Англия.

Валверде, който има договор до 2027 година на "Сантяго Бернабеу, се утвърди като абсолютен титуляр за "лос бланкос" през последните четири сезона. Откакто пристигна от Пенарол за £4 милиона през 2016 г., той помогна на тима да спечели 9 трофея.

Челси пък продължава да търси партньор в полузащтитата за Енцо Фернандес. "Сините" се разделиха с играчи като Н'Голо Канте и Матео Ковачич и искат да запълнят голямата липса в халфа.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Челси оглави класацията за най-млади отбори във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички