Челси, Арсенал, Манчестър Юнайтед: Кой е най-младият отбор във Висшата лига? (ТОП 10)


Челси, Арсенал, Манчестър Юнайтед: Кой е най-младият отбор във Висшата лига? (ТОП 10)
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

9684 0

Малко преди старта на сезона във Висшата лига популярният футболен уебсайт "Transfermarkt" направи класация за отборите с най-млади играчи в елита на Острова. Най-любопитното е, че Манчестър Сити изобщо не попада в топ 10, като в списъка има доста интересни тимове.

Челси е над всички

Отборът на Челси направи редица любопитни трансфери през изминалата година. Лондончани се подсилиха с изключително млади играчи като Енцо Фернандес, Михайло Мудрик, Керни Чуквуемека, Николас Джаксън, Андрей Сантос, Чезаре Касадей и други. Всички тези инвестиции, както и "чистката" в клуба, с който се разделиха доста опитни футболисти дава първата позиция на "сините" в класацията, като отборът е със средна възраст от 23,8 години.

Приятните изненади

Голямата изненада през изминалия сезон - Брайтън, се нарежда веднага след Челси. Роберто Де Зерби успя да надгради играта на "чайките", след като Греъм Потър положи основите. Средната възраст на тима, ръководен от италианския специалист е 24,5 години.

Новакът в английския елит - Бърнли се нарежда на третата позиция. Венсан Компани разполага с футболисти на средна възраст от 24,8. Арсенал и Уулвърхямптън пък допълват топ 5 съответно с 25 и 25,1 като средна възраст на своите играчи.

Кой допълва топ 10?

6. Брентфорд - 25,3 години;

7. Манчестър Юнайтед - 25,4 години;

8. Шефийлд - 25,8 години;

9. Борнемут - 25,9 години;

10. Тотнъм - 26 години.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 6 играчи, които трябваше да напуснат Ливърпул, за да стигнат своя пик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички