Нов кандидат за Килиан Мбапе от Висшата лига, проучва как да го привлече


Нов кандидат за Килиан Мбапе от Висшата лига, проучва как да го привлече
Снимка: Getty Images

5095 0

Журналистът на RMC Sport Фабрис Хокинс съобщава, че Челси се интересува от звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе.

Сагата около французина достигна последния си обрат в петък. Капитанът на Франция беше изваден от състава на ПСЖ за предсезонното турне в Япония и Южна Корея. Ходът е последният опит на ПСЖ да окаже натиск върху Мбапе, който получи ултиматум от президента Насър Ал-Хелаифи по-рано този месец - да задейства удължаването на договора с една година или бъде продаден.

Мбапе във Висшата лига?

Официално Мбапе иска да остане в ПСЖ през следващия сезон, но няма интерес да удължи договора си след края на сезон 2023/24. ПСЖ смята, че играчът има предварителен договор да се присъедини към Реал Мадрид през 2024 г., но в резултат на последния обрат, повече клубове се интересуват сериозно около ситуацията.

Според Хокинс Челси се интересува от Мбапе и проучва възможността за осъществяване на трансфера. Няма обаче официално изпратена оферта. Френският журналист допълва, че още един английски клуб проявява интерес към носителя на Мондиал 2018. Не се споменава кой, но е известно, че още от преди Ливърпул е сред спряганите кандидати.

Foot Mercato също съобщи за интереса на Саудитска Арабия към Мбапе по-рано в събота. Този интерес е потвърден и от Хокинс, който съобщава, че Ал Хилал иска да предложи на французина 400 милиона евро за две години плюс 200 милиона евро трансферна такса на ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички