6 играчи, които трябваше да напуснат Ливърпул, за да стигнат своя пик


6 играчи, които трябваше да напуснат Ливърпул, за да стигнат своя пик
Снимка: Иван Йочев

10810 0

Редица футболисти стигнаха пика на кариерата си в европейския колос Ливърпул. Понякога обаче за някои играч е по-добре да се оттеглят, макар и от гранд от подобен ранг, за да оползотворят целия си потенциал.

Така за разлика от Шаби Алонсо, Луис Суарес, Филипе Коутиньо, Стийв Макманамън, Майкъл Оуен и други, които се оттеглиха от "Анфийлд", когато бяха най-силни, някои се разделиха с мърсисайдци, а след това станаха звезди в тимовете си.

Играчите, които трябваше да се разделят с Ливърпул

В този материал ще ви представим петимата футболисти, които се разделиха с клуба, а след това намериха най-добрата си форма.

6. Петер Гулачи

Унгарският вратар прекара 6 години в Ливърпул - една под наем, а след това ощ 5, след като бе привлечен за постоянно. Той обаче така и не пребори конкуренцията на Пепе Рейна и Брад Джоунс. През 2013 година бе продаден в РБ Залцбург, а след две впечатляващи години, отиде в РБ Лайпциг.

5. Рахийм Стърлинг

Той премина в Ливърпул през 2010 година след 7 години в КПР. Той бе само на 15 години, като постепенно стана част от първия отбор. Малко след това обаче премина в Манчестър Сити, което го направи един от най-мразените от феновете на мърсисайдци футболисти по онова време.

4. Алваро Арбелоа

Той прекара едва 2 години в Ливърпул, като през сезон 2008/09 бе категоричен първи избор за титуляр. Бързо обаче бе набелязан от Реал Мадрид, където впоследствие записа 233 мача и спечели и Ла Лига, и Шампионска лига (на два пъти).

3. Яго Аспас

Той остава като един от най-провалените трансфери на Ливърпул. Нападателят игра в едва 14 мача и не вкара нито веднъж. След само един сезон премина в Севиля, преди да се завърне в клуба от юношеството му Селта - след само още една година. Там пък вкара 146 гола в 304 мача и дори бе повикан за националния отбор на Испания.

2. Сусо

Сусо премина в Ливърпул от Кадис през 2010 година, когато бе един от най-обещаващите млади таланти. И той записа 14 мача във Висшата лига в първия си сезон, но след това бе отдаден под наем в Алмерия. Впоследствие се озова и в Милан, където стана и титуляр. Оказа се ключов играч и за триумфа на Севиля в Лига Европа през 2020 година.

1. Дани Ингс

Нападателят отиде на "Анфийлд" през 2015 година като един от най-големите таланти на Англия. За 4 години в клуба игра 14 мача във Висшата лига поради контузиите, с които се бореше. Юрген Клоп неведнъж е признавал, че е голям фен на Ингс, но в крайна сметка играчът бе продаден на Саутхемптън през 2019 година, след като преди това бе под наем при "светците".

През това лято пък още една ключова звезда ще си тръгне - половинката на Фабиньо със силен намек, че ще се раздели с Ливърпул (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички