Ценният съвет на Анри към Холанд, с който може да вкарва и по 100 гола на сезон


Ценният съвет на Анри към Холанд, с който може да вкарва и по 100 гола на сезон
Снимка: Getty Images

2118 0

Ерлинг Холанд се наслади на изключителен дебютен сезон с Манчестър Сити. Очакваха се големи неща от Халанд, когато той подписа с клуба при преминаване от Борусия Дортмунд за 64 милиона паунда миналото лято. Холанд не само оправда очакванията през първия си сезон с клуба - той ги надмина.

22-годишният футболист разби рекорд след рекорд, като вкара 52 гола в 53 мача през 2022/23. Неговите голове помогнаха на Сити да постигне исторически требъл, след като спечелиха Висшата лига, ФА Къп и Шампионска лига.

Съветът на Анри към Холанд

А след финала срещу Интер Ерлинг Халанд попита Тиери Анри за съвет. Той говори пред CBS Sports, след като Сити стана шампион на Европа за първи път. По време на интервюто Джейми Карагър попита човека от Сити дали има въпроси, на които би искал да отговори футболната легенда Тиери Анри.А Холанд от своя страна помоли легендата на Арсенал за съвет как може да подобри играта си.

"Казах в ефир, че в наказателното поле няма нищо, което можеш да научиш – това, което правиш, е несравнимо. Но... да се върнем към целта, да тръгваш отдясно понякога и да правиш бягания, които не трябва... Има някои неща, които можеш да научиш. Ако той усъвършенства и отдясно, същото бягане, което прави отляво, всичко е свършено с противниците. Той ще вкарва 100 гола на седмица!".

Холанд прие съвета на Хенри и каза: "Съгласен съм – не забравяйте, че съм на 22. Спомнете си времето, когато сте били на 22. Има толкова много неща, които ще науча. От момента, в който подписах от Дортмунд до сега, има толкова голяма разлика в толкова много неща. От това как мисля след мачове, как мисля преди мачове, как се мотивирам, как говоря с другите". След успеха в Шампионска лига пък стана ясно, че сър Алекс е поздравил специално Гуардиола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички