Арсенал привлече бранител под наем до края на сезона


Арсенал привлече бранител под наем до края на сезона
Снимка: Gulliver/Getty Images

2031 0

Арсенал потвърди пристигането на десния бек Седрик Соарес под наем до края на сезона. Португалецът бе свързван с преминаване в редиците на „артилеристите“ в последните две седмици и слуховете за трансфер се засилиха неимоверно много, след като „светците“ привлякоха под наем Кайл Уокър-Питърс от Тотнъм.

Соареш е второто ново попълнение на Арсенал през януари след трансфера на централния защитник Пабло Мари от Фламенго. "Седрик е защитник с добър опит във Висшата лига, както и на международно ниво. Той ще подсили нашата дефанзивна линия и ще прибави качество. Знам, че той е футболист, който играе с абсолютна отдаденост и енергия. Всички очакваме с нетърпение да влезем в заключителните етапи от сезона със Седрик като част от отбора“, сподели техническият директор Еду.

Соареш е част от отбора на Саутхемптън от 2015-а насам и изигра 138 мача, в които отбеляза три гола след идването си от Спортинг Лисабон.  Идването на Седрик Соарес ще бъде страхотна новина за Микел Артета, който ще се опита да засили опциите си на десния бек. Португалският национал ще бъде конкуренция на Ектор Бейерин на тази позиция, но има вариант да играе и отляво на отбраната. От Арсенал се оглеждаха за бранителя на ПСЖ Лейвин Курзава през последните седмици, но се спряха на Соарес, тъй като той има повече опит във Висшата лига. А ето кой друг играч ще се присъедини към Арсенал в следващите часове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички