Арсенал близо до подписа на бранител


Арсенал близо до подписа на бранител
Снимка: Guliver/GettyImages

1788 0

Отборът на Арсенал е съвсем близо до взимането под наем на десния бек на Саутхемптън Седрик Соарес под наем. Двата клуба са се разбрали във вчерашния ден, като 28-годишният португалец ще играе на „Емиратс“ под наем до края на сезона срещу сумата от 1 милион евро.

От Арсенал ще покрият изцяло и заплатата на бранителя, която е в размер на 65 хиляди паунда. „Артилеристите“ ще вземат десния бек под наем до края на сезона, но се очаква през лятото да го откупят напълно, след като договорът му със Саутхемптън е пред изтичане. След като от Северен Лондон постигнаха договорка със „светците“ във вчерашния ден, денс се очаква Соарес да премине медицински тестове на „Емиратс“ и евентуално да бъде обявен за ново попълнение на отбора по-късно през деня, с което сделката да бъде финализирана.

Идването на Седрик Соарес ще бъде страхотна новина за Микел Артета, който ще се опита да засили опциите си на десния бек. Португалският национал ще бъде конкуренция на Ектор Бейерин на тази позиция, но има вариант да играе и отляво на отбраната. От Арсенал се оглеждаха за бранителя на ПСЖ Лейвин Курзава през последните седмици, но се спряха на Соарес, тъй като той има повече опит във Висшата лига. А ето кой друг играч ще се присъедини към Арсенал в следващите часове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички