Арсенал набеляза заместник на Обамеянг


Арсенал набеляза заместник на Обамеянг
Снимка: Gulliver/GettyImages

2622 0

Отборът на Арсенал е подновил интереса си към звездата на Олимпик Лион Муса Дембеле, съобщават медиите във Франция. „Артилеристите“ са на прага на това да изпуснат Пиер-Емерик Обамеянг през лятото, като Барселона и Реал Мадрид се интересуват от габонския нападател, който все още не е преподписал договора си с Арсенал.

От Северен Лондон вече започват да мислят за евентуален заместник на Обамеянг и според ‘L’Equipe’ „топчиите“ са подновили интереса си към Дембеле. Лондончани опитаха да вземат нападателя през миналата година, когато отново съществуваше вероятност да загубят Обамеянг, който бе пред трансфер в Барселона. Тимът на Микел Артета обаче ще трябва да пребори сериозна конкуренция, ако иска да вземе голмайстора на Олимпик Лион. 23-годишният нападател е трансферна цел на Челси, като Манчестър Юнайтед също изяви апетити към него преди няколко месеца. И трите английски тима са пращали скаути, които да наблюдават изявите на французина преди прекъсването на сезон 2019/20 заради пандемията от коронавирус.

Муса Дембеле успя да реализира 16 гола в Лига 1 преди спортът във Франция да бъде забранен до месец септември. Лион зае 7-мото място в класирането в първенството, което означава, че „хлапетата“ няма да играят в европейските клубни турнири през следващия сезон, а това допълнително засилва възможността за трансфер на Дембеле. А ето кой футболист на Арсенал  е пред трансфер в изненадващ клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички