Спартак Москва: Изхвърлени сме по максимално далечни от спорта причини


Спартак Москва: Изхвърлени сме по максимално далечни от спорта причини
Снимка: БГНЕС

4195 0

Спартак Москва публикува изявление, след като беше изключен от Лига Европа. Руският отбор не одобри решението на УЕФА, тъй като прекратяването на участието е по причини, които са "максимално далечни от спорта".

"Суровият вердикт на УЕФА и ФИФА е свързан с позицията на организацията относно събитията на територията на Украйна. Освен Спартак от международните състезания са изключени всички руски клубове и национални отбори.

Решението на ФИФА и УЕФА безусловно ни разстрои, макар че беше и очаквано. За съжаление, усилията на нашия отбор в този сезон на Лига Европа са зачеркнати по причини, максимално далечни от спорта", се казва в заявлението.

"Нашите успехи и неуспехи обединяват хората от десетки различни страни и даже в най-сложните времена спортът трябва да строи мостове, а не да ги изгаря. Беше прието друго решение, с което не сме съгласни. Спартак ще се съсредоточи върху изявите си в шампионата и Купата на страната. Надявам се скоро мирът да бъде постигнат", написаха още от Спартак Москва.

Повече за решенията на ФИФА прочетете в тази статия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички