Британска Суперлига: Всичко, което трябва да знаете


Британска Суперлига: Всичко, което трябва да знаете
Снимка: Getty Images/Guliver

1131 0

Британският вестник The Sun твърди днес, че се задава създаването на британска Суперлига, в която шотландските Селтик и Глазгоу Рейнджърс да се изправят срещу отборите от Висшата лига. Новината идва на фона на разпадащата се европейска Суперлига, от която и 6-те английски отбора се оттеглиха.

Според информациите, създаването на британска Суперлига ще бъде подкрепено както от ФИФА и УЕФА, така и от британското правителство. The Sun цитира свой източник, който споделя, че всички ръководители на клубовете са обединени около идеята, че Висшата лига може и трябва да бъде променена към по-добро.

Как би функционирала британската Суперлига?

 В плана е заложено шотландските Селтик и Глазгоу Рейнджърс да бъдат поканени да се присъединят към Висшата лига. За тази цел те ще напуснат Шотландската професионална футболна лига. Някои страни са съгласни на разширяване на Висшата лига, докато други настояват в елита на Англия да останат 18 клуба. Какъв ще е форматът - предстои да разберем.

Ще има ли Лигата плейофи в американски стил?

Плейофът в края на сезона е една от обсъжданите системи за повишаване на интереса към надпреварата. Обмислят се полуфинали в два мача, в които играят първи срещу четвърти и втори срещу трети, а след това финал в един мач.

Какво ще се случи с промоциите от Чемпиъншип, когато промените станат факт?

Най-вероятно ще има по-малко отбори, които да печелят промоции, и повече, които да изпадат. Това се случи, когато Висшата лига беше намалена от 22 на 20 отбора през 1995 г. Тогава Мидълзбро и Болтън замениха изпадащите четири отбора Кристъл Палас, Норич, Лестър и Ипсуич.

Ще се присъединят ли Рейнджърс и Селтик към ФА Къп и Купата на Лигата?

Това решение трябва да се вземе от Английската футболна асоциация, но е по-вероятно те да играят в шотландските купи, ако им бъде позволено.

Всичко най-актуално около Европейската Суперлига може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички