Обрат! Суперлигата ще я има, но ще е Британска?


Обрат! Суперлигата ще я има, но ще е Британска?
Снимка: The Super League

1099 0

След разпада на Европейската Суперлига подобен формат може да се осъществи във Великобритания, съобщава "Sun". Според изданието става въпрос за Британска Суперлига, в която Глазгоу Рейнджърс и Селтик да се изправят срещу отборите от Англия. Планирано е в новата лига да участват 18 отбора.

Предполага се, че такъв формат ще привлече повече зрители и интерес към шампионата. Има голяма вероятност това начинание да бъде подкрепено от ФИФА и УЕФА, които са "за" такъв тип лиги. Британското правителство също едва ли би имало нещо против, при положение че лигата ще е в границите на страната. Подобна идея имат Белгия и Нидерландия, като от години се говори за обединено първенство.

Идеята за присъединяването на Селтик и Глазгоу Рейнджърс към Висшата лига съществува още от средата на 90-те години, но домомента никога не се е осъществила. В английската футболна система играят доста клубове от Уелс Въпреки наличието на местно първенство, Кардиф и Суонзи намериха своето място във Висшата лига на Англия.

А ето защо според Сам Алърдайс се е стигнало до създаването на Суперлига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички