Брайтън прекрати преговорите с Манчестър Сити за Марк Кукурея


Брайтън прекрати преговорите с Манчестър Сити за Марк Кукурея
Снимка: Getty Images

1661 0

Брайтън приключи преговорите с Манчестър Сити за продажбата на защитника Марк Кукурея. 24-годишният ляв защитник на Испания изрази желанието си за трансфер миналата седмица на фона на интерес от страна на Сити, съобщава "Би Би Си".

"Чайките" вече бяха отхвърлили една оферта от "гражданите"

От клуба виждат 50 милиона паунда като сумата, която най-добре пасва на играча. Всъщност това е и цената, на която продадоха защитника Бен Уайт на Арсенал миналото лято. Източници казват, че ще е необходима изключителна оферта, за да се обмисли продажба, тъй като смятат Кукурея за по-добър играч.

Пеп Гуардиола сега проучва други опции, тъй като сумата се смята за твърде висока. Кукурея беше идентифициран от Сити като заместник на Александър Зинченко, който напусна клуба, за да се присъедини към "артилеристите" това лято.

Брайтън обаче не смята, че има нужда да продава, тъй като халфът Ив Бисума вече се присъедини към Тотнъм със сделка за 25 милиона паунда плюс добавки.

Кукурея има договор до 2026 г., след като се присъедини към Брайтън едва през август 2021 г. Той има 35 мача във Висшата лига за клуба, отбелязвайки един гол, откакто се присъедини от Хетафе миналата година в сделка за 15,4 милиона. Възпитаник на академията в Барселона, Кукурея има един мач за мъжкия отбор на Испания и игра за отбора до 23 години, който спечели сребро на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Вижте още: Гуардиола защити Холанд след пропуските му срещу Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички