"Boxing day" чука на вратата: Няма да повярвате кои са клубовете с най-много победи на този ден във Висшата лига


"Boxing day" чука на вратата: Няма да повярвате кои са клубовете с най-много победи на този ден във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1373 0

На Висшата лига и бе сложена пауза миналия месец, седмица преди Световното първенство по футбол в Катар, тя обаче ще се завърне на 26 декември.

26-ти е известен на почитателите от Острова като "Boxing Day". Първоначално Боксинг Дей е бил предназначен да бъде ден за раздаване на подаръци на бедните, но напоследък той се е превърнал във възможност за хората да пазаруват и да се насладят на деня след Коледа.

Висшата лига винаги е провеждала игри по време на Боксинг Дей и сега денят се е превърнал в част от празненствата и културата в Англия. Феновете използват почивния ден, за да отидат и да подкрепят своите отбори на терена.

В настоящия материал ще ви представим петте отбора от Острова, които обичат 26-и и могат да се похвалят с най-много победи на този ден.

5. Манчестър Сити (43 победи)

Манчестър Сити, през последните сезони, обърна съдбата си на връх Боксинг Дей и е един от най-добре представящите се. Фактът, че те имат 43 успеха на свое име, е отражение на напредъка, който са постигнали през годините. През миналата кампания "гражданите" победиха Лестър с 6:3 на "Етихад", но този сезон играят чак на 28-и и няма да могат да добавят още един успех към сметката си.

4. Евертън (43 победи)

Тимът от Мърсисайд е изиграл общо 93 мача на Боксинг дей и е спечелил 43 от тези срещи. Преди година мачът им срещу Бърнли на 26.12 беше отложен поради случаи на Covid и се игра през април. Тази година Евертън приветства Уулвърхямптън на "Гудисън Парк", който има нов мениджър начело в лицето на Хулен Лопетеги.

3. Ливърпул (43 победи)

Ливърпул е един от най-великите отбори в английския футбол и след идването на Юрген Клоп съдбата им се промени драматично. Те имат 43 победи на "Boxing Day", но не успяха да добавят към статистиката си през миналия сезон, след като мачът им срещу Лийдс беше отложен. Тази година Ливърпул гостува на Астън Вила на Унай Емери на 26-и.

2. Астън Вила (46 победи)

Астън Вила има добър рекорд от победи на "Boxing Day" (46), но на тима му бе доста трудно да събере точки през последните години. Миналата година "виланите" посрещнаха Челси на "Вила Парк" на 26 декември, но загубиха с 1:3. Този сезон те са домакини на Ливърпул, но под ръководството на Унай Емери и предвид модернизирането на тима феновете трябва да имат повече позитивизъм.

1. Манчестър Юнайтед (51 победи)

С 51 победи на Боксинг Дей Манчестър Юнайтед е отборът от Висшата лига, който е спечелил най-много пъти на 26-и декември. Миналата година "дяволите" не успяха да увеличат актива си от победи, защото изиграха мача си на 27-ми. За съжаление на "червените" и тази година те ще излязат на 27-ми срещу Нотингам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички