Борнемут унизи Манчестър Юнайтед за историята и сложи главата на Тен Хаг на дръвника (ВИДЕО+СНИМКИ)


Борнемут  унизи Манчестър Юнайтед за историята и сложи главата на Тен Хаг на дръвника (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1479 0

Скромният отбор на Борнемут унизи Манчестър Юнайтед насред „Олд Трафорд“ в среща от 16-ия кръг на Висшата лига. „Черешките“ сразиха с категоричното 3:0 „червените дяволи“ пред 73 000 души на „Театъра на мечтите“, постигайки първата си историческа победа на терена на гранда от Манчестър.

Поражението със сигурност ще разклати още повече и без това несигурния пост на мениджъра Ерик Тен Хаг. В края на мача от трибуните се чуха и бурни освирквания.

Разгромът можеше да е и още по-катастрофален, но в допълнителното време попадение на Данго Уатара бе отменено заради игра с ръка на футболиста на гостите. Друга лоша новина за Ман Юнайтед е, че Бруно Фернандеш си изпроси глупав жълт картон, който ще му донесе наказание за предстоящото дерби с Ливърпул.

Кошницата на Андре Онана напълниха Доминик Соланке, Филип Билинг и Маркос Сенеси.

Серията на „черешките“ без поражение във Висшата лига набъбна до 5 поредни срещи.

След чутовната издънка Ман Юнайтед остава на 6-ата позиция в класирането, на 10 точки от лидера Ливърпул. Борнемут пък се изкачи до 13-ото място с 19 пункта.

Изненадващо още след първия съдийски сигнал гостите натиснаха. Така в набързо те поведоха в резултата. Още в 5-ата минута Люис Кук намери Доминик Соланке в пеналта и той пусна топката покрай Андре Онана – 0:1.

В 24-ата минута Маркъс Тавърниър реализира нов гол за Борнемут. За късмет на домакините се оказа, че е бил в засада, което доведе до отмяната му.

Трагичното представяне на Юнайтед продължи. В 39-ата минута Соланке тресна десния страничен стълб на вратата на Онана.

След антракта хората на Тен Хаг опитаха на притиснат съперника си. Вместо това обаче гостите удвоиха преднината си в 68-ата минута. Резервата Филип Билинг с глава вкара за 0:2.

Video edited on Kapwing

Само 5 минути по-късно Маркъс Тавърниър асистира за нов гол в мрежата на шокираните домакини. Този път с глава се разписа Маркос Сенеси.

Във 2-ата минута на добавеното време друга резерва – Данго Уатара, реализира и четвърто попадение за Борнемут. Той обаче игра с ръка преди да прати кълбото в мрежата и голът бе отменен за радост на Ман Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички