Фантастичен Манчестър Сити се подигра с Борнемут, откритие на Пеп заблестя (ВИДЕО)


Фантастичен Манчестър Сити се подигра с Борнемут, откритие на Пеп заблестя (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2608 0

Манчестър Сити победи Борнемут в мач от 11-ия кръг на английския елит с 6:1. В герой за "гражданите" пък се превърна Жереми Доку, който прати тима си на върха (временно). Новият футболист в състава на Пеп се отчете с гол и четири асистенции на своята сметка.

С попадения в "голеадата" на "Етихад" се отчетоха: Жереми Доку, Бернардо Силва (на два пъти), Фил Фоудън, Нейтън Аке и Мануел Аканджи. Единственото попадение за "черешките" пък бе отбелязано от Луис Синистиера.

Тревожното за Сити обаче е, че Ерлинг Холанд получи травма и Пеп Гуардиола бе принуден да го замени в началото на втората част с Фил Фоудън.

С победата Сити вече е първи с актив от 27 точки, но временно, тъй като на Тотнъм и Арсенал им предстои да изиграят своите мачове. През седмицата "гражданите" ще мерят сили с Йънг Бойс в Шампионска лига. Борнемут пък продължава да е на 17-ата позиция с 6 пункта, като му предстои домакински мач срещу Нюкасъл.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят стартира силно за "гражданите". Момчетата на Пеп установиха ранна доминация у дома си и в 11-ата минута се стигна до първата възможност за гол. Бернардо Силва атакува топка след центриране, но ударът му мина над напречната греда.

Само 7 минути по-късно се откри нов шанс пред домакините. Родри получи топката на границата на наказателното поле и нанесе мощен удар, който обаче мина встрани от десния стълб.

Резултатът в мача бе открит в 30-ата минута, когато Жереми Доку се разписа. 3 минути по-късно пък той асистира на Бернардо Силва, който удвои. "Гражданите" стигнаха и до трети гол, Доку стреля, а неговият удар се отби в Мануел Аканджи и изненада Раду неприятно за 3:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по план за Сити и "гражданите" заслужено стигнаха до четвърти гол. Жереми Доку се отчете с втора асистенция днес и изработи попадението, което бе дело на Фил Фоудън за 4:0.

Все пак, Борнемут съумя да вкара във вратата на Едерсон. "Черешките" организираха силно нападение, което завърши с голов удар на Луис Синистиера. Попадението бе прегледано с ВАР и в крайна сметка бе зачетено за 4:1.

Това обаче далеч не бе всичко, защото Жереми Доку се отчете с четвърта асистенция за второто попадение в мача на Бернардо Силва. Крайният резултат пък бе оформен от Нейтън Аке в 88'. 

СЪСТАВИ

Ман Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Аканджи, Аке, Родри, Ковачич, Силва, Доку, Алварес, Холанд

Борнемут: Раду, Аарънс, Мефам, Забарни, Кели, Керкез, Скот, Филип, Кристи, Соланке, Тавърниър

ПРЕДИ МАЧА

Възпитаниците на Пеп Гуардиола влизат в срещата уверени след победата в манчестърското дерби над Юнайтед с 3:0 на "Олд Трафорд". "Гражданите" са на третата позиция с 24 точки и изостават на 2 пункта от лидера Тотнъм.

Борнемут сложи край на серия от 4 поредни поражения във Висшата лига, побеждавайки Бърнли с 2:1 през изминалия кръг. През седмицата обаче "черешките" бяха сломени от Ливърпул с 1:2 и отпаднаха от турнира Карабао Къп.

Сити не сбърка срещу Борнемут през изминалата кампания. "Гражданите" се наложиха с 4:0 у дома, а в ответната среща на "Вайталити" постигнаха победа с 4:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички