Борнемут шокира Тотнъм насред Северен Лондон, "спърс" все по-далеч от топ 4


Борнемут шокира Тотнъм насред Северен Лондон, "спърс" все по-далеч от топ 4
Снимка: Getty Images

2040 0

Борнемут успя да се победи Тотнъм на "Хотспър Стейдиъм" в Северен Лондон с 3:2 като гост. Хюн Мин Сон и Аранут Данжума се разписа за "шпорите", а за "черешките" точни бяха Матиас Виня и Доминик Соланке и Данго Утара.

Срещата започна с 15 минути закъснение заради трафика в английската столица. Тотнъм започна силно и откри резултата в 14'. Хюн Мин Сон показа доброто си позициониране в наказателното поле и стигна до подаване на Иван Перишич, след което успя да се разпише за 1:0. 

В 38-ата минута обаче Доминик Соланке стигна до топка и веднага подаде на Виня. Вторият успя да нанесе хубав изстрел, с който изравни резултата в Северен Лондон.

"Черешките" започнаха чудесно втората част на мача. Доминик Соланке направи страхотна добавка в наказателното поле и със силен удар прати кълбото в дясната част на вратата, за да осъществи пълния обрат до 2:1 за своя тим.

В 66' Вар трябваше да се намесва. Хари Кейн бе повален в наказателното поле на гостите, но след обстоен преглед от системата - 11-метров наказателен удар не бе отсъден. В 87' Ричарлисон успя да отбележи, но неговият гол бе отменен. Само 3 минути по-късно Арнаут Данжума успя да изравни. Футболистът, дошъл под наем от Виляреал съумя да вкара, с което донесе точката на своя тим.

В добавеното време Ричарлисон можеше да шокира "черешките", след като бе оставен непокрит в наказателното поле, но ударът му с глава мина покрай страничния стълб. Борнемут обаче имаше последната дума. Данго Утара бе намерен в наказателното поле след страхотен пробив от Доминик Соланке. Първият запази спокойствие и елегантно преодоля Юго Лорис в последната минута от добавеното време.

Тотнъм е с актив от 53 точки на петото място и изостава от четвъртия Манчестър Юнайтед на 3 пункта. Борнемут продължава да се бори за оцеляването си и е на 14-то място с 33 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички