Бомба на Острова: Най-богатият британец извади над 4 милиарда паунда за Челси


Бомба на Острова: Най-богатият британец извади над 4 милиарда паунда за Челси
Снимка: Getty Images

6840 0

Най-богатият британец Сър Джим Ратклиф направи сензационна оферта за над 4 милиарда британски лири, за да купи футболния гранд Челси, съобщава The Times. Британският милиардер изпрати офертата до търговската банка, която провежда процеса по продажба на "синия" клуб по-рано в петък.

Ратклиф, който е собственик на мултинационалната химическа компания Ineos, проведе разговори с председателя на Челси Брус Бък едва в четвъртък, правейки късен опит да надцака три американски консорциума за придобиването на Челси.

„Представихме нашата оферта тази сутрин“, каза Ратклиф пред The ​​Times. „Ние сме единствената британска оферта. Нашите мотиви са просто да се опитаме да създадем много добър клуб в Лондон. Нямаме мотив за печалба, защото печелим парите си по други начини", допълни милиардерът.

Ратклиф добави, че офертата ще включва обещание за инвестиране на стойност 1,75 милиарда паунда в продължение на десет години в клуба по отношение на развитието на стадиона, отбора и инфраструктурата - в допълнение към покриването на оценката от около 2,5 милиарда паунда за покупката на клуба.

Предвид размера на Ineos и ресурсите, с които разполага компанията, Ратклиф каза, че е в състояние да изпрати парите веднага и да приключи сделката още този уикенд, ако е необходимо. Той допълни, че е обсъждал сделката и с правителството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички