Челси се подигра с Манчестър Юнайтед с игра, но не с резултат


Челси се подигра с Манчестър Юнайтед с игра, но не с резултат
Снимка: Gulliver/GettyImages

6323 0

В изтеглен мач от английския футболен елит отборите на Манчестър Юнайтед и Челси завършиха при резултат 1:1. В мач от 37-ия кръг от Висшата лига двата тима не се победиха, като гостите от Лондон със сигурност би следвало да съжаляват, че не взеха трите точки от визитата си на „Олд Трафорд“.

Маркос Алонсо откри резултата в 60-ата минута след натиска на „сините“, но по-малко от две след това Кристиано Роналдо възстанови равенството в Манчестър с красив гол, за да оформи равния резултат.

По този начин Манчестър Юнайтед записа 55-ата си точка в актива през този сезон, а третият пореден мач, в който тимът не побеждава, отдалечи максимално „червените дяволи“ в опита за атака на зона „Шампионска Лига“. Тимът е шести, на пет точки зад четвъртия Арсенал, но и с два мача повече.

Челси пък остава трети с 66 точки с 33 мача, колкото имат и „арилеристите“.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

Тимът на Челси започна по-добре в срещата и създаде два шанса, но ударите на Рийс Джеймс и Тимо Вернер бяха спрени от Де Хеа в началните пет минути на "Олд Трафорд". 

Ман Юнайтед пък реагира с ножичен удар от Роналдо, след като Еланга даде пас отдясно, но португалецът прати топката встрани от вратата на Менди.

"Сините" от Лондон продължиха с по-настоятелните си действия, като особено разнообразие в играта даваха Канте и Жоржиньо. Двамата успяваха да владеят целия център, докато съперниците им от Манчестър сякаш неглижираха тяхната работа и бяха апатични. В рамките на 1 минута в 28-ата Кай Хавертц на два пъти можеше да реализира попадение, но и в двата пъти германеца не успя да преодолее Де Хеа.

Упоритостта на Челси продължаваше със същия темп, но без резултат, а в 37-ата Рийс Джеймс пласира изящно центриране в полето на Ман Юнайтед, но ударът на Хавертц с глава беше отразен от Де Хеа.

Две след това Рюдигер опита амбициозен изстрел, но стреля неточно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Следващата част започна по сходен начин, както завърши и първата. Челси имаше нужда да вкара гол след цялото си предимство, но някак не успяваше, докато Манчестър Юнайтед нямаше отговор в първите минути на второто полувреме спрямо своя опонент.

След точно час игра гостите от Лондон откриха резултата. Топката бе разиграна от центъра на игрището, а на десния фланг беше Рийс Джеймс. Той пласира топката за Кай Хавертц, който отигра с гърба си, но тя отиде в Маркос Алонсо. Испанският ляв бранител отправи мощен удар с левия крак от воле и препарира Де Хеа.

Рекацията на "червените дяволи" обаче беше мигновена. Челси се провали в изнасянето на топката, а Матич "хвърли" дълбок пас за Кристиано в наказателното поле. Роналдо беше непокрит, след което с прекрасен изстрел матира Менди за 1:1.

До края на срещата големи опасности пред двете врати нямаше и резултатът завърши наравно, което устройваше Челси, но далеч не Ман Юнайтед за амбициите, които клубът има през този сезон.

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа; Далот, Варан, Линдельоф, Телеш - Матич, МакТоминей, Фернандеш - Еланга, Роналдо, Рашфорд

Челси: Менди; Аспиликуета, Силва, Рюдигер - Джеймс, Канте, Жоржиньо, Алонсо - Маунт, Вернер, Хаверц

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДВУБОЯ МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЧЕЛСИ?

ПРЕДИ МАЧА

И двата тима са в трудна ситуация, като в момента "червените дяволи" заемат шестото място във временното класиране, докато съперникът им е трети. "Сините" изпреварват гранда от Манчестър с 11 точки.

Отборът на Ралф Рангник загуби от Арсенал с 1:3 в предишния кръг на шампионата, а лондончани надвиха Уест Хем с 1:0 на своя "Стамфорд Бридж".

Последният път, когато тези два гранда се изправиха един срещу друг, беше през миналия ноември. Тогава те завършиха наравно 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички