Близо 100 милиона паунда влизат в касата на Ливърпул от продажбата на шестима играчи


Близо 100 милиона паунда влизат в касата на Ливърпул от продажбата на шестима играчи
Снимка: Getty Images

2786 0

Английският гранд Ливърпул може да събере близо 100 милиона паунда от продажбата на шестима играчи през това лято, пише местното издание Liverpool Echo. "Червените" планират раздяла с няколко футболисти, които ще донесат добри приходи на клуба.

Най-големите постъпления ще дойдат от продажбата на Садио Мане, за когото Байерн Мюнхен ще плати около 35 милиона паунда. Ливърпул търси купувач и за други двама офанзивни играчи - Такуми Минамино и Алекс Окслейд-Чембърлейн, които са оценявани на 17 и 10 млн. паунда.

Двама защитници на Ливърпул също могат да напуснат "Анфийлд" за постоянно - Неко Уилямс и Нат Филипс, като и двамата са оценявани на около 15 милиона паунда. Друг бранител, Бен Дейвис, който бе привлечен "на пожар" преди два сезона, се продава между 2 и 5 милиона.

24-годишният нигериец Тайво Авонии така и не успя да пробие в първия отбор на Ливърпул и също се очаква да си тръгне за по-скромна сума - около 1 милион. И без неговата продажба обаче трансферите на Мане, Минамино, Окслейд-Чембърлейн, Уилямс, Филипс и Дейвис са на обща стойност между 90 и 100 млн. паунда.

В същото време се появиха информации, че Ливърпул може да даде свой играч, за да вземе ключов халф от Серия А.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички