Бивш сенегалски национал: Мане трябва да напусне Ливърпул


Бивш сенегалски национал: Мане трябва да напусне Ливърпул
Снимка: Getty Images/Gulliver

1809 0

Бившият сенегалски национал Диоманси Камара смята, че Садио Мане трябва да напусне Ливърпул, ако иска да спечели най-престижната индивидуална награда в света на футбола – Златната топка. Мане завърши на 4-то място в подреждането за отличието за 2019-та година, а във вторник заяви в интервю за „Таймс“, че иска да стане втория африкански играч след Джордж Уеа през 1995г., който да спечели наградата.

Според сънародника му Диоманси Камара обаче тази цел няма как да бъде реализирана на „Анфилд“. „Ако Мане иска един ден да спечели Златната топка, той трябва да напусне Ливърпул. Той трябва да продължи да се бори за целта си в друг отбор, тъй като през миналата година той не бе далеч от това да завърши в челната тройка, като дори заслужаваше да спечели според мен. Сега той трябва да продължи да тренира усилено, като трябва да смени и клуба си, тъй като в Ливърпул на оценяват качествата на Мане и хората дадоха гласовете си за Върджил ван Дайк, въпреки че Мане и донякъде Мохамед Салах също заслужаваха да са в надпреварата за наградата“, заяви Диоманси Камара.

Върджил ван Дайк завърши на второ място в подреждането за Златната топка през миналата година с 679 точки, на 7 зад победителя Лионел Меси. На трета позиция бе класиран Кристиано Роналдо (476 точки), следван от Садио Мане (347) и Мохамед Салах (178). А ето как ще реагира Садио Мане, ако Ливърпул не получи титлата в Англия, предвид ситуацията в момента.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички