Бивш играч на Ювентус прекрати кариерата си и пожела поста на Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед


Бивш играч на Ювентус прекрати кариерата си и пожела поста на Ерик тен Хаг в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

5799 0

Нидерландският нападател Елеро Елия обяви официално края на своята кариера. 36-годишният бивш играч на Ювентус тъкмо приключи с футбола, но заяви, че вече гледа смело към ново приключение в най-великата игра.

Елия сподели, че желае да последва стъпките на треньора на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг. Роденият във Воорбьорг вече бивш футболист вече е направил първите стъпки в това си поприще. Той кара треньорски курсове във Фейенорд, чийто юношески тим се надява скоро да ръководи.

Елия претърпя счупване на глезена, което бе и главната причина за оттеглянето му. Той обаче не е забравил периода си на съвместна работа с наставника на Юнайтед. Двамата бяха част от Твенте, където специалистът бе помощник-треньор.

"Според мен, Ерик тен Хаг беше перфектният помощник-треньор. Дори извън футбола. В чисто психологически и човешки план той ме научи на много неща, които използвам и до ден днешен. Те завинаги ще са част от мен. Надявам се, че мога да бъда като него и да служа като пример на играчите", коментира Елия, цитиран от "United in Focus". 

По всичко личи, футболистите на Тен Хаг се радват да бъдат под негово ръководство и изпитват огромно уважение към личността му. Такова мнение сподели и един от лидерите в Манчестър Юнайтед

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички