Бивш играч на Юнайтед: Гуардиола все още не е постигнал нещо уникално със Сити


Бивш играч на Юнайтед: Гуардиола все още не е постигнал нещо уникално със Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

1382 0

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд коментира Хосеп Гуардиола и постигнатото от него в Манчестър Сити. Според бившия бранител нито Гуардиола, нито собствениците на "гражданите" ще са доволни само от доминацията в Англия, без да е спечелена Шампионска лига.

"Със състезателния дух, който притежава Гуардиола, перфекционистът, какъвто изглежда, и натрапчивата природа, която притежава, той не би бил щастлив, ако напусне Сити, без да спечели Шампионска лига “, каза Фердинанд пред The Sun.

"Той вероятно е бил по-успешен в Байерн Мюнхен, отколкото е в Сити, но фактът, че не спечели Шампионска лига в Германия, винаги ще бележи времето му там. Това се дължи на нивото, което е постигнал и на стандартите, които сам си постави в Барселона. Мисля, че би било същото, ако това се случи отново в Сити. Той е взет от собствениците им специално, за да спечели Шампионска лига", допълни Фърдинанд.

"Печелили са Висшата лига и преди да пристигне, така че досега не е постигнал нищо в Сити, което да е уникално. Той може да каже каквото иска, за да не бъде съден в Шампионска лига, защото трябва да се защити, но той е взет да спечели този турнир. Не казвам, че би бил неуспешен, ако не успее да го спечели, но не би направил това, за което е там". А коя трансферна цел на Ливърпул може да отмъкне Сити - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички