Бивш играч на Ливърпул: Тиаго е магьосник


Бивш играч на Ливърпул: Тиаго е магьосник
Снимка: Getty Images/Guliver

1484 0

Бившият защитник на Ливърпул Хосе Енрике определи новото попълнение на отбора Тиаго Алкантара като феноменален играч и смята, че той ще бъде трансферът на сезона. Мърсисайдци взеха полузащитника от Байерн Мюнхен срещу 20 милиона паунда, а играчът подписа 4-годишен договор на „Анфилд“.

Испанският национал трябваше да прекара период на самоизолация, след като даде положителен тест за коронавирус, но ще бъде на разположение на Юрген Клоп за предстоящия двубой срещу Евертън. Хосе Енрике е на мнение, че Тиаго Алкантара ще добави необходимия блясък в полузащитата на мърсисайдци, който е липсвал след напускането на Филипе Коутиньо през 2018-та година. „Той е феноменален играч. Той е страхотен полузащитник и е магьосник, какъвто беше Филипе Коутиньо. Виждам го в центъра на халфовата линия с Джордан Хендерсън и Фабиньо. Той може да даде на отбора нещо, което те нямаха досега. Това, че някой, който е важен за Байерн Мюнхен, иска да играе за Ливърпул, показва колко много израстна отбора в последните години“, заяви Хосе Енрике пред ‘Daily Mail’.

Тиаго Алкантара спечели 24 трофея в състезателната си кариера, включително 2 пъти Шампионската лига, втората от която дойде в края на миналия сезон. 29-годишният плеймейкър направи дебюта си два дни след пристигането си в Англия, като влезе от резервната скамейка при победата с 2:0 над тима на Челси. А ето коя от другите важни фигури в Ливърпул ще бъде на линия за мача с Евертън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички