Биелса: Манчестър Юнайтед играе просто, но ефективно


Биелса: Манчестър Юнайтед играе просто, но ефективно
Снимка: Getty Images/Guliver

1173 0

Марсело Биелса определи играта на Манчестър Юнайтед като "проста, но ефективна" преди двубоя с неговия Лийдс в неделя. „Белите“ за последно победиха съперника си през 2010, когато ги елиминираха за ФА Къп след успех с 1:0 на „Олд Трафорд“ като част от Първа лига. Първият сблъсък между двата състава след завръщането на Лийдс във Висшата лига след 16-годишно отсъствие приключи с разгромна загуба с 2:6 през декември, като феновете на тима ще се надяват на реванш в неделя.

„Колкото по-просто играеш футбол, толкова по-добър е. Принципът е винаги подкрепен, когато играчите правят това, което се изисква от тях и това, което правят най-добре. В този ред на смисли, Манчестър Юнайтед е пример за това. Те правят това, което умеят най-добре и това им позволи да създадат свой стил на игра. Играта им е проста и това е похвално – да играеш опростено е много трудно и когато успеем да го постигнем, е много задоволително“, каза Биелса.

Мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер също очаква с нетърпение мача на „Еланд Роуд“, като има зад гърба си много двубои срещу Лийдс като играч на „червените дяволи“. „Играл съм в някои големи мачове срещу Лийдс. В началото на този век те бяха много конкурентни, когато Ейрик Баке бе част от техния отбор. Очакваме с нетърпение този мач, защото в миналото са ставали фантастични срещи срещу тях. Те показаха качеството си през този сезон и не се съмнявам, че ще ни създадат трудности. Това е уникален сблъсък“, завърши норвежецът.

Междувременно стана ясно, че всички в Манчестър Юнайтед изгарят от желание да спечелят Лига Европа (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички