Пропуските на Ливърпул отново бяха наказани в края, топ 4 се отдалечава


Пропуските на Ливърпул отново бяха наказани в края, топ 4 се отдалечава
Снимка: Getty Images/Guliver

3487 0

Шампионът на Англия Ливърпул не успя да победи Нюкасъл след равенство 1:1 като домакин в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци показаха, че не са си взели поука от предния мач с Лийдс, и по подобен начин изпуснаха две точки в битката за топ 4.

"Червените" тотално надиграха своя съперник, но се скъсаха да пропускат голови ситуации през целия мач. Мохамед Салах вкара за Ливърпул още в четвъртата минута, но след това разочарова с множеството си пропуски, които в крайна сметка струваха скъпо на Ливърпул.

След като цял мач Ливърпул не успя да си подсигури победата, в продължението на срещата Нюкасъл ги наказа. Първо попадение на Калъм Уилсън в 93-ата минута бе отменено заради игра с ръка, която далеч не бе умишлена, но само две минути по-късно "свраките" стигнаха до редовен гол чрез Джо Уилок.

По този начин Ливърпул пропусна възможността да влезе в топ 4 на Висшата лига, като остават на шесто място с 54 пункта. Челси и Уест Хем, които играят по-късно днес един срещу друг, са с 55 точки. Нюкасъл пък вече разполага с 36 точки и се отдалечи на девет точки от опасната зона пет мача преди края на сезона.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул започна агресивно срещата от първата секунда, с което натика Нюкасъл дълбоко в собствената си половина. Четворката в атака за мърсисайдци веднага донесе резултат, като центриране в наказателното поле достигна до Мохамед Салах, който добре се завъртя и нанесе неспасяем удар към вратата на "свраките" - 1:0!

В следващите минути Нюкасъл отвърна на удара с няколко опасни атаки, които показаха слабостите на Ливърпул в отбрана. Сен-Максимин създаваше най-много главоболия на мърсисайдци, а Шон Лонгстаф пък изпусна най-чистото положение, след като излелзе сам срещу Алисон, но стражът спаси. Джонджо Шелви пък вкара нередовен гол, който бе отменен заради засада.

До края на полувремето двата отбора продължиха да играят открит футбол с атаки към двете врати, но по-опасните положения бяха пред вратата на Нюкасъл. Ливърпул създаде няколко голови шанса, които не бяха реализирани от нападателите им. Диого Жота, Мохамед Салах и Садио Мане се отчетоха с недопустими пропуски, които оставиха Ливърпул само с един гол преднина.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 55-ата минута Жоелинтон можеше да вкара за "свраките", но негов удар от границата на пеналтерията бе отразен от Алисон. Три минути по-късно Роберто Фирмино пък имаше възможност да удвои преднината на "червените", но стражът Дубравка се намеси по блестящ начин, както го правеше и през първата част.

В следващите минути Ливърпул контролираше срещата, но продължаваше с лека ръка да пропилява головите си положения. Мохамед Салах и Сади Мане бяха най-близо до отбелязването на второ попадение, но не се справиха със задачата. Нюкасъл пък трудно стигаше до вратата на Алисон благодарение на добрата игра на отбраната на "червените".

В края на срещата Ливърпул бе наказан за пропуснатите си положения, подобно на мача с Лийдс в предишния кръг, когато допуснаха късен гол. Нюкасъл съумя да организира няколко опасни атаки по посока на вратата на мърсисайдци и вкараха гол в продължението.

След намесата на ВАР попадението на Калъм Уилсън бе отменено за игра с ръка. Малко по-късно обаче Джо Уилък успя да вкара редовен гол във вратата на Ливърпул и да донесе точката на Нюкасъл - 1:1!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул допусна късен гол в предишния кръг срещу Лийдс, с което изпусна ценни две точки в борбата за топ 4 във Висшата лига. Добрата новина за мърсисайдци е, че и Челси сбърка срещу Брайтън, а по-късно тази вечер "сините" играят с Уест Хем в директен спор за място в четворката.

Ако днес Ливърпул победи "свраките", то тимът ще излезе на четвърта позиция с една точка повече от Челси и Уест Хем. Техният съперник Нюкасъл е в серия от две поредни победи и е на осем точки над зоната на изпадащите. Нат Филипс е под въпрос за Ливърпул, а трайно контузени остават Ван Дайк, Гомес, Хендерсън, Матип и Ориги.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Фабиньо, Кабак, Робъртсън, Вайналдум, Тиаго, Мане, Жота, Салах, Фирмино

Нюкасъл: Дубравка, Мърфи, Фернандес, Кларк, Дъмет, Ричи, Шелви, Лонгстаф, Алмирон, Сен-Максимин, Жоелинтон 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички