Рой Ходжсън слага край на кариерата си, удостоиха го със званието Командор на Ордена на Британската империя


Рой Ходжсън слага край на кариерата си, удостоиха го със званието Командор на Ордена на Британската империя
Снимка: Gulliver/GettyImages

1363 0

Легендарният Рой Ходжсън ще сложи край на треньорската си кариера след края на настоящия сезон, съобщи самият той. В момента 74-годишният специалист е мениджър на Уотфорд. Неговият договор е до лятото.

„Стършелите“ заемат предпоследното 19-то място във Висшата лига на Англия. Тимът няма почти никакъв шанс да се оцелее в елита. Това е и една от причините той да сложи край на кариерата си, която стартира през далечната 1976 година.

Днес Ходжсън бе удостоен със званието Командор на Ордена на Британската империя (CBE) за заслугите си към футбола. Медалът му бе връчен от херцога на Кеймбридж принц Уилям на тържествена церемония в Бъкингамския дворец. 

Ясно е, че това беше краткосрочен договор. Бордът на Уотфорд знаеше това. Върнах се, за да поема конкретно тази работа. Сега тя приключи. Наслаждавах се на нея. Не мисля, че повече бих бил част от света на футбола в Премиър лийг. Мисля, че заслужих правото да се оттегля, да се наслаждавам на повече свободно време и да бъде повече с жена си и сина си", обяви Ходжсън при получаването си на ордена.

По време на дългата си треньорска кариера Ходжсън е водил националния отбор на Англия между 2012 и 2016 година, както и селекциите на Финландия, Швейцария и ОАЕ. Бил е начело и куп клубни отбори, сред които Интер, Ливърпул, Фулъм, Уест Бромич, Кристъл Палас, Блекбърн, Удинезе Копенхаген, Малмьо, Грасхопърс и Халмщад.

А ето какво мнение за Ходжсън изрази преди време Пеп Гуардиола.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички