Безумно ниските заплати на Бекъм, Скоулс и Невил в началото на кариерите им в Манчестър Юнайтед


Безумно ниските заплати на Бекъм, Скоулс и Невил в началото на кариерите им в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

1663 0

Изключително талантливият набор от футболисти на сър Алекс Фъргюсън, по-известен като т.нар. "Клас '92", реализира потенциала си и извади някои от най-великите футболисти в историята на играта. Но през 90-те години на ХХ век, когато талантите на съра тепърва прокарваха своя път във футбола, заплатите им далеч не са били обнадеждаващи... а за сравнения с днешните заплати дори не можем да говорим.

Първите професионални контракти на футболисти като Дейвид Бекъм, Пол Скоулс и Гари Невил са им носили по едва 250 паунда на седмица. По това време и тримата вече са дебютирали за първия отбор на Манчестър Юнайтед, но тогава разбирането на футболистите е било, че трябва да дадат много повече на отбора, преди да започнат да получават по-високи заплати.

Постепенно техните заплати се повишават, но все пак остават далеч от числата, познати на световните звезди днес. Все пак Дейвид Бекъм успява да се превърне в един от най-високоплатените футболисти на планетата, след като изиграва няколко сезона в ЛА Галакси, където получава значително по-висока заплата, отколкото в най-славните му години в Манчестър Юнайтед, а и в Реал Мадрид. 

Преди време пък Гари Невил коментира, че Пол Скоулс е изглеждал като момче, което няма начин да пробие в Манчестър Юнайтед (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички