Невил: Скоулс изглеждаше като момче, което няма начин да пробие в Юнайтед


Невил: Скоулс изглеждаше като момче, което няма начин да пробие в Юнайтед
Снимка: Guliver/GettyImages

1506 0

Една от легендите на Манчестър Юнайтед в близко бъдеще Гари Невил разкри, че в своите юношески години въобще не е подозирал, че Пол Скоулс може да се превърне в подобен играч. Защитникът дори е смятал, че англичанинът няма шанс даже да пробие в състава на "червените дяволи".

“Ако някой ми беше казал на 12-13-годишна възраст, че той ще стане един от най-великите…”, започна Невил.
“Тогава той беше толкова дребен и слаб. Нямаше никаква сила в себе си и можеше с лекота да му отнемеш топката. Освен това Пол имаше астма и не беше в състояние да тича дълго. Липсваше му скорост и нямаше как да те бие на спринт. В школата имахме Дейвид Бекъм, който имаше най-хубавия удар от всички, особено онези остри центрирания. Ники Бът пък беше животно в халфовата линия. И в същото време като погледнеш към Скоулс, виждаш момче, което наистина владееше добре топката, но видимо нямаше как да издържи на конкуренцията”

"Ако някой ми беше казал на 12-13-годишна възраст, че той ще стане един от най-великите… Тогава той беше толкова дребен и слаб. Нямаше никаква сила в себе си и можеше с лекота да му отнемеш топката", споделя Невил относно полузащитника, връщайки се назад в годините.

"Освен това Пол имаше астма и не беше в състояние да тича дълго. В школата имахме Дейвид Бекъм, който имаше най-хубавия удар от всички, особено онези остри центрирания. Ники Бът пък беше животно в халфовата линия. В същото време като погледнеш към Скоулс, виждаш момче, което наистина владееше добре топката, но видимо нямаше как да издържи на конкуренцията”, добавя Невил.

Бившият играч на "червените" сподели и кога според него е настъпил повратният момент в кариерата на Скоулс. Невил посочи далечната 1993 година, когато халфът е бил на 18 години: "Това беше моментът, в който той спря да пие бира и да нагъва пайове в петък вечер."

"Трансформацията му в следващите две-три години беше невероятна. Всички в клуба вече го оценяваха, а сър Алекс Фъргюсън заяви, че ако от него не стане футболист, то всички трябва да се отказваме. И в края на кариерата ми години по-късно мога да заявя, че той беше най-добрият, с когото съм играл", завърши Невил.

Междувременно стана ясно, че агентът на Алексис Санчес се е свързал директно с ръководството на Реал Мадрид, като подготвя трансфер на клиента си именно на "Сантиаго Бернабеу". Повече подробности може да откриете в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички