На Острова счупиха уникален рекорд! Ето колко милиарда похарчиха за нови играчи


На Острова счупиха уникален рекорд! Ето колко милиарда похарчиха за нови играчи
Снимка: Getty Images/Guliver

1315 0

Елитните тимове от Висшата лига постигнаха нещо забележимо през настоящия трансферен прозорец. Всички те подобриха рекорда си на трансферния пазар, като седмица преди затварянето му, изхарчиха 1,8 милиарда евро. Това обяви счетоводния гигант "Делойт", цитиран от агенция "Франс Прес".

"Нивото на разходите по време на летния трансферен прозорец показва, че клубовете от Висшата лига се възстановиха след КОВИД-19. Те трябва да намерят точния баланс между желанието си да бъдат конкурентни на терена и нуждата да запазят финансовата си стабилност за дълъг период", коментира Крис Ууд, директор на отдела по спортните въпроси на "Делойт".

Досегашното постижение бе 1,7 милиарда евро, които бяха изхарчени от 20 клуба за нови попълнения през 2017 година. Сумата от настоящия сезон, изхарчена от 10 юни насам, вече е повече от тази, вложена общо през  лятния и зимния прозорец миналата кампания - 1,71 милиарда. В момента дори не е ясно крайното число, тъй като предстоят ключови сделки до 1-ви септември, когато затваря прозорецът.

За момента 135 футболисти пристигнаха в английските клубове - повече от тези през 2019-а и 2020-а година, докато през 2021 те бяха 148. Една трета от тези играчи акостираха като свободни агенти, докато за 14 са вложени над 35 милиона евро.

Най-скъпият трансфер е този на Дарвин Нунес, преминал от Бенфика в Ливърпул за общо повече от 100 милиона - рекорд за мърсисайдци. Той вече загатна на какво е способен, но тепърва ще затвърждава името си на "Анфийлд".

Вижте последните сделки от летния трансферен прозорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички