И бившият вътрешен министър Румен Петков скочи на Бербатов: Зад него стоят лумпени


И бившият вътрешен министър Румен Петков скочи на Бербатов: Зад него стоят лумпени
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4031 0

Румен Петков, бивш вътрешен министър, също изрази мнението си за разразилите се драми около управлението на родния футбол и в частност властта в БФС. Според него прокуратурата трябва да се намеси след вандалските прояви в Бояна миналата седмица. Петков също жегна остро Димитър Бербатов пред колегите от „Спортал“.

"Този протест, който беше видимо платен и организиран по един грозен и пошъл начин, отвращава. Бяха докарани деца! Да използваш деца за собствени цели и властови амбиции е много грозно, надявам се футболните хора да са го видели. Тези деца не отидоха на училище, някой им плати автобусите, докара ги - всички знаем, че този някой е Бербатов и шайката около него. Това е подло и пошло“, отсече Петков. 

„Родителите на тези деца трябва да потърсят сметка от учителите, които са съучастници, и от организаторите. Важно е полицията да види тези, които замеряха сградата - това са лумпени, докарани от същия Бербатов. Тоест, зад Бербатов стоят лумпени и платени дейци“, продължи политикът.

Според него прокуратурата трябва да се намеси, защото всички проблеми в България може да започне да се решават по този начин.

„Когато лумпените бъдат вкарани, където им е мястото, когато платените дейци бъдат поставени, където им е мястото, тогава ще останем с не дай боже погрешното впечатление, че имаме държава. Много е грозно! Надали родителите на децата са знаели къде платените и корумпираните хора са завели децата им и надали родителите са знаели, че този ден децата им не са били на училище, а са били заведени някъде в нечий интерес“ категоричен е Петков.

„Ако прокуратурата остави децата ни да растат по този вандалски, просташки начин, организиран от Бербатовщината, чиято лакомия за власт очевидно няма граници, значи да сме наясно защо Гешев наистина трябва да си ходи. Мълчанието на Гешев в случая буди много въпроси - кого обслужва? Промяната. Чия промяна? Деморализацията на децата ли? Може ли един тип да събере 70 клуба от 700, то е толкова жалко, и да каже, че е избран за президент на футболния съюз. Това е жалка и грозна история. И този човечец, очевидно с пари, има претенции. В България е така - който хвърля яйца по герба, става председател на комисия за разследване на полицията", завърши той.

А ето как продължи днес словесната война на Венцеслав Стефанов срещу Бербатов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички