Бербатов: Юнайтед е длъжен да продължи с победите заради Солскяер


Бербатов: Юнайтед е длъжен да продължи с победите заради Солскяер
Снимка: БГНЕС

1595 0

Манчестър Юнайтед трябва да запази своята добра моментна форма и набрана инерция, за да опровергае критиците на мениджъра Оле Гунар Солскяр, смята бившият нападател на „червените дяволи“ Димитър Бербатов.

Българинът сподели, че е бил впечатлен от успеха на тима при гостуването на Челси в турнира Карабао Къп в сряда, в който великолепното изпълнение от пряк свободен удар на Маркъс Рашфорд осигури на състава място сред четвъртфиналистите в надпреварата.

Това бе и третата последователна победа на Юнайтед извън „Олд Трафорд“ във всички турнири и след равенството у дома с лидера във Висшата лига Ливърпул. Преди тази серия тимът не беше печелил гостуване от март месец насам. Съставът пътува до Борнемут за среща с местния отбор в ранния съботен следобед и победа над „черешките“ може да ги изкачи до петата позиция преди изиграването на останалите срещи от кръга.

„Инерцията във футбола е толкова важна“, започна Бербатов в интервю за Betfair. „Тя може да изведе отбора до измъчена победа, когато той не се представя на ниво. Разбира се, анализаторите няма да пропуснат възможността да критикуват тима и да предричат край за ерата на Оле Гунар Солскяр при поредна издънка, така че Юнайтед са длъжни да продължат с победите. Мисля, че те ще измъкнат тази коварна среща“, прогнозира бившият играч на „червените дяволи“.

Юнайтед излязоха със силна единадесеторка срещу Челси, въпреки че в нея личаха имената на младоци като Брандън Уилямс. „Беше страхотно представяне за успеха срещу Челси – трета поредна победа навън. Брандън Уилямс отново беше на висота в защита, Скот Мактоминей се справи отлично в халфовата линия и всеки играч на отбора се бореше за победата. Брилянтното изпълнение на Маркъс Рашфорд от свободен удар означаваше, че е вкарал четири гола в четири мача. Щастлив съм за него. Подобреното представяне на Юнайтед ще даде на този млад тим самочувствието, от което има нужда, за да не спира да се развива“, завърши Бербатов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички