Димитър Бербатов ясен: Това си е унижение

Голмайстор №1 в историята на българския национален отбор Димитър Бербатов беше категоричен, че загубата с 0:6 от Англия е унижение, но също така подчерта, че е разликата между двата отбора е гигантска. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Тотнъм се въздържа от оценки за управлението на българския футбол, но беше категоричен, че трябва да се направи трезва преценка на това, което виждаме от националите в последните месеци. 

"Тази загуба трябва да се забрави възможно най-бързо. Футболистите няма да спят цяла нощ или даже седмица. Това си е унижение. Трябва да си дадем една трезва оценка. Но не мога да си позволя да оценявам работата на другите. И по-слаби отбори обаче са се класирали на големи форуми. Въпросът обаче е ще бъдем ли готови, ако стигнем до голям форум", коментира Бербатов. 

Ексклузивно: Английски фенове към българите: Знаете какви сте, расистки к*пелета

Темата расизъм, която три седмици се тиражира в Англия и озлоби до голяма степен българските фенове, ескалира максимално по време на срещата Бълг...

"Очевидно е, че разликата е голяма. Генетично ни превъзхождаха. Показахме голямо уважение и респект в първите минути, това беше прекалено. Вкараха ранен гол, на всички беше ясно, че ни превъзхождаха и заслужено победиха. Разликата беше от земята до небето. Ситуацията беше заповядайте, вкарайте ни", категоричен беше Бербатов след мача. 

Вече бившият нападател беше попитан и за темата с расизма, който се разгърна на стадион "Васил Левски", но сподели, че е "далеч от подобни неща" и не коментира повече. Как се стигна до расисткия скандал четете в този материал

Още по темата

Please select answer!