Бербатов: Бях артист на терена, мога да ви посоча 6-7 световни звезди, които тичат по-малко мен

Легендарният български футболист Димитър Бербатов си спомни за престоя си във Висшата лига и определи себе си като "артист на терена". Съвсем наскоро нападателят официално обяви края на своята кариера.

"Бях артист на терена. В началото не го осъзнавах, но за мен беше важно да правя нещо различно. Ако ме гледаш, със сигурност няма да заспиш или да смениш канала на телевизора. Може да е някое малко движение, малък детайл - как докосвам топката или как я контролирам", заяви Митко пред Goal.com.

Бербатов предупреди каква грешка да не допускат националите ни срещу Англия

Легендата на българския футбол Димитър Бербатов очаква Англия да срещне повече затруднения срещу българския национален отбор в София, отколкото н...

"Разбира се, че не можеш да играеш с 11 артисти на терена. Няма отбор, който да има нужда от 11 като мен. Нужна е агресия. Играч, който да излезе от терена с липсващ зъб, трева и кръв на фланелката. Питаш някой като Неманя Видич дали е добре, той ти отговаря, че е добре. Оценяваш хора като него, защото той отнема топката и ти я дава. После ти правиш магията. Имах Уейн Руни и Роби Кийн за партньори в атака. Дори да не си говорите много извън терена, оценяваш съотборниците си заради работата ви на игрището заедно. Помагате си взаимно в името на отбора", допълни още той.

"Критиката на някои анализатори за играта ми? Навярно това идваше от факта, че не играя като Руни и Тевес. Но мога да ви посоча 6-7 играчи от световна класа днес, които тичат по-малко, отколкото аз преди. Не е приятно да поставяш етикети. Хората могат да се разкарат. Те не разбират и се опитват да изглеждат умни. След всеки мач проверявах показателите си и се оказваше, че тичам 10-11 километра всеки път. Това не правеше голяма разлика за мен. За мен беше по-важно как се движа и как отварям пространства. Как да взема топката и как да запиша асистенция".

А какво предупреждение отправи Бербатов към Манчестър Юнайтед - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!