Бербатов предложи капитан на Тен Хаг и скочи на нападателите в Манчестър Юнайтед


Бербатов предложи капитан на Тен Хаг и скочи на нападателите в Манчестър Юнайтед
Снимка: GettyImages

5969 0

Дербито между Манчестър Юнайтед и Тотнъм в неделя вече "чука на вратата", а могат ли да намерят по-подходящ анализатор по темата на Острова от Димитър Бербатов? Българинът даде през последните дни редица интервюта, а тези пред Mail Sport и Manchester Evening News сериозно нашумяха. 

Тен Хаг има да решава проблеми

Нападател бил готов за капитан

Причина за това са изцяло коментарите на родната легенда по адрес на възпитаниците на Тен Хаг, които основно се подвизават в предни позиции. Бербатов не е щастлив от формата и той не го скри от медиите. По адрес на Маркъс Рашфорд обаче българинът смята, че дори вече е заслужил да получи капитанската лента под формата на ново предизвикателство: 

"Мисля, че в един момент Тен Хаг трябва да му даде капитанската лента под формата на още отговорности, за да бъде провокиран към още израстване.

Новият договор, който подписа през лятото трябва да му даде увереност да остане в клуба, но и да разбере, че е достатъчно опитен, достатъчно зрял, за да поведе нападението.

В неговия случай нещо се случва. Не знам какво е - може да е в личния му живот или в съблекалнята, на тренировъчното игрище. Изглежда, че не работи както преди".

Рашфорд започна 2023 г. с много головете

Той е излишен на клуба

Бербатов обаче е на коренно различно мнение за бившия му съотборник в Монако - Антони Марсиал, за който времето на "Олд Трафорд" е изтекло. Българинът вярва, че нападателят няма с какво повече да допринесе са развитието на гранда:

"Честно казано, очаквах повече от Марсиал, защото когато го видях в Монако, където играехме заедно, видях качеството, което притежаваше. Той беше много щастлив, че ще бъде нападател в Юнайтед. 

Но за съжаление, той не е достигнал височините, които всички очакваха от него, и идва момент, в който има нужда от ново предизвикателство. Това вероятно е точният момент". 

Нов няма вина за случващото се

Най-благосклонен Бербатов бе по адрес на лятното попълнение на "червените дяволи" - Расмус Хойлунд, който бе откупен от Аталанта с огромни очаквания. Феновете обаче са очаровани от първите му 24 срещи, в които се отчете едва с 6 гола. Легендата обаче смята, че футболистите около него имат вина за представянето на датчанина:

"Точно сега Хойлунд има Рашфорд, Гарначо и Антони около себе си, но за съжаление всички те не дават това, което хората очакват: Голове, асистенции, пресиране и проникване в позициите". 

Вижте как Антони Марсиал взима мястото на Бербатов в Монако!

ОщеБербатов: Санчо не би си позволил със сър Алекс това, което стори с Тен Хаг

Бербатов изненада: Един ден Уейн Рууни може да води Манчестър Юнайтед

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички