Той изхвърли Бербатов от топ 5 лигите на Европа, а сега е почти кръгла нула


Той изхвърли Бербатов от топ 5 лигите на Европа, а сега е почти кръгла нула
Снимка: Getty Images

54804 0

Най-добрият български футболист за последните 20 години - Димитър Бербатов, прекара сезон 2014/25 във френския Монако. Той обаче не помни с добро края на своя престой при "монегаските" и една от основните причини за това се казва Антони Марсиал.

Какво се случи в Монако?

Младият французин правеше силен сезон тогава и първо Клаудио Раниери, а след това и Леонардо Жардим залагаха на него, оставяйки 33-годишния българин по-често резерва. Португалският треньор дори заяви, че Бербо не е достатъчно ефективен.

Впоследствие Димитър напусна Монако, а Марсиал бе продаден на Манчестър Юнайтед срещу 60 милиона евро. Французинът кара вече девети сезон на "Олд Трафорд", но нито стана звезда, нито ще бъде някога легенда на клуба.

Резултатите на Марсиал на "Олд Трафорд"

28-годишният в момента футболист записа за тези 9 кампании 209 мача и 63 гола, като най-ефективен беше през кампания 2019/20, когато вкара 17 гола. През настоящия сезон той има 1 гол и 1 асистенция в 13 мача във Висшата лига и е започвал титуляр само в 26% от изиграните от Юнайтед двубои.

Дъжд от критики за предпочетения пред Бербатов

През последните няколко месеца Марсиал е може би най-критикуваният футболист на Ерик тен Хаг, като дори беше обвинен, че не харесва футбола. Тъжен период за таланта, който бе предпочетен пред Бербатов и сложи край на престоя му в най-силните 5 първенства на Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички