Бекъм с емоционално сбогуване към "националния герой" Боби Чарлтън: Той беше причината да отида в Юнайтед


Бекъм с емоционално сбогуване към "националния герой" Боби Чарлтън: Той беше причината да отида в Юнайтед
Снимка: Getty Images

3456 0

Футболна икона почина в събота следобед, като семейството на сър Боби Чарлтън потвърди, че бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Англия е починал на 86-годишна възраст. От мнозина той е считан за един от най-великите играчи в английската игра, притежаващ легендарен статус както за клуб, така и държава.

В изявление, публикувано на уебсайта на клуба, Юнайтед написа: "Манчестър Юнайтед е в траур след кончината на сър Боби Чарлтън, един от най-великите и най-обичаните играчи в историята на нашия клуб. Сър Боби беше герой за милиони, не само в Манчестър или Обединеното кралство, но навсякъде, където се играе футбол по света. Възхищаваха го колкото за неговия спортен дух и почтеност, толкова и за изключителните му качества като футболист. Сър Боби винаги ще бъде запомнен като гигант в играта".

Бекъм с емоционални думи към сър Боби

Друг човек, смятан за икона на Юнайтед, макар и не в същата степен като сър Боби, Дейвид Бекъм също отдаде почит. Самият той неведнъж е споделял, че дължи всичко в своята кариера именно на Чарлтън.

"Всичко започна със сър Боби. Той беше причината да имам възможността да играя за Манчестър Юнайтед… Ще бъда вечно благодарен на човека, на когото съм кръстен, на този, от когото гледах. Беше герой за мнозина по света, а не само в Манчестър и в нашата страна, където той спечели Световната купа през 1966 г. Истински джентълмен, семеен човек и наистина национален герой… Днес не е тъжен ден само за Манчестър Юнайтед и Англия, тъжен е денят за футбола и всичко, което сър Боби представлява", написа Дейвид Бекъм в социалните мрежи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички