Балотели напомни за себе си в спиращ дъха трилър на "Анфийлд"


Балотели напомни за себе си в спиращ дъха трилър на "Анфийлд"

1497 0

Ливърпул и Тотнъм направиха шеметен двубой в дербито на 23-ия кръг във Висшата лига, като мърсисайдци спечелиха изключителния сблъсък с 3:2 след победно попадение на считания за трансферен провал Марио Балотели.

"Червените" повеждаха на два пъти в срещата, като головете бяха дело на Лазар Маркович (15) и Стивън Джерард (53) от дузпа, но Хари Кейн (26) и Дембеле (61) връщаха равенството.

Така се стигна до 83', в която резервите Лалана и Балотели блеснаха, след като английският национал намери отлично нападателя, а той вкара един от редките си голове, носейки успеха на Ливърпул.

Това беше дебютен гол за италианския национал в Премиършип, както и първи гол в мач от първенство от 19-и април насам, когато вкара на Ливорно с екипа на Милан.

Лазар Маркович, който вкара откриващия гол в срещата, пък ще остане в историята на Ливърпул като играча, вкарал гол №4000 у дома. Досега само Евертън и Астън Вила са минавали тази граница.

Стивън Джерард пък реализира 101-ата дузпа за Ливърпул в ерата на Премиър лийг, което е абсолютен рекорд. Това беше и 4-и гол на халфа срещу Тотнъм от бялата точка.

Хари Кейн пък изравни Лионел Меси за голмайстор №1 в първенствата на Европа за 2015 година, след като закова 8-ия си гол. Той даде и асистенция, но това не беше достатъчно за "шпорите" да запазят поне точка в мача.

Ливърпул пък продължава непобедения си ход от 15 мача, като последното поражение за тима дойде от Манчестър Юнайтед преди няколко месеца. Воденият от Брендън Роджърс тим вече е 7-и с актив от 42 точки - само на 3 от Арсенал и 4-ото място.

В същото време Тотнъм остава 6-и с точка повече от днешния си съперник, като днешният резултат допълнително усложни битката за 3-о и 4-о място между Саутхямптън, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Ливърпул и Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички