Дербито на Мърсисайд счупи 15-годишна традиция на "Гудисън Парк"


Дербито на Мърсисайд счупи 15-годишна традиция на "Гудисън Парк"

1702 0

Ливърпул и Евертън не оправдаха очакванията за зрелищно дерби на Мърсисайд, след като на "Гудисън Парк" двата отбора завършиха при 0:0 в последен мач от съботната програма на 22-ия кръг на Премиършип.

"Червените" държаха инициативата и отправиха цели 16 удара, но нито един от тях не се превърна в гол, а Хауърд трябваше да се намеси едва в 4 случая.

Най-доброто положение беше за Джордан Ибе, който в 27' тресна гредата с чудесен удар от около 23 метра. През втората част и удар на Джерард можеше да донесе гол, но Хауърд успя да избие в корнер.

С единствения си удар в очертанията пък "карамелите" едва не стигнаха до победата, след като Шеймъс Колмън стреля много опасно, но Миньоле успя да спаси в 88'. 

Така, двата тима разделиха точките, а за пръв път от 2000 година не пада нито един гол в мач на "Гудисън Парк". Последното 0:0 пък датираше от май 2013 година, но то беше на "Анфийлд". 

Ливърпул и Евертън записаха 61-о равенство в историята на съперничеството си, като това беше мач №203.

"Червените" записаха 14-и пореден двубой без загуба (Ливърпул загуби от Челси в продълженията за Купата на лигата), но отборът остава на 4 точки от 4-ото място, където е Манчестър Юнайтед с 43 точки, но и мач по-малко.

Евертън пък е 12-и с 27 точки, като се представя много под очакванията. Все пак отборът е в серия от 4 мача без загуба, но в този период има 3 равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички