"Лисиците" не успяха да сътворят чудото срещу Арсенал


"Лисиците" не успяха да сътворят чудото срещу Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

1326 0

Арсенал се върна на пътя на победата след шока от лондонското дерби срещу Тотнъм през уикенда, след като в мач от 23-ия кръг на Премиършип стигна до 2:1 срещу Лестър Сити на „Емиратс”.

„Артилеристите” поведоха през първото полувреме с 2:0, след като Косчелни (27) и Уолкът (41) дадоха аванс на домакините, но в 61’ Крамарич намали. Лестър пък изпусна няколко положения, с които можеше да стигне до равенството.

Голът на Косчелни беше под №14 за Арсенал от статично положение, като възпитаниците на Арсен Венгер са първи в шампионата по този показател. Йозил пък вече има три гола и две асистенции в последните си 4 мача за „топчиите”.

Арсенал се изкачи на 4-о място с актив от 45 точки, изравнявайки се за 3-ото място със Саутхямптън (мач по-малко). Манчестър Юнайтед изостава с точка, но също е с мач по-малко. Лестър е последен със 17 точки.

Арсенал доминираше играта, но първите добри положения в мача бяха за Лестър. Още във 2’ Махрез можеше да отбележи, след като след индивидуален пробив пробва удар, но защитник успя да избие. В 14’ отново той се озова на стрелкова позиция, но прати топката встрани от вратата.

2 минути по-късно и Арсенал изпусна шанс да открие резултата. Йозил изведе отлично Тио Уолкът сам срещи Шварцер, но английският национал стреля право във вратаря, който успя да избие в корнер.

Натискът на „артилеристите” се усилваше и в 27’ Йозил пробва самостоятелна акция в наказателното поле и след чудесни финтове стреля технично, но Шварцер спаси. При последвалия корнер обаче Косчелни засече центрирането на немския национал и с глава реализира за 1:0.

По-добрата игра на лондончани продължи и в 41’ резултатът вече беше 2:0. Йозил получи на 20 метра от вратата и стреля силно. Шварцер успя да отбие, но защитник на Лестър не успя да блокира Уолкът и след добавка успя да направи 2:0.

След почивката обаче „артилеристите” буквално спряха да играят, а ЛЕстър натисна здраво и можеше да изравни. След няколко пропуски в 61’ Оспина се отчете с отлично спасяване срещу Крамарич, а след това Мертезакер изчисти от голлинията при добавката.

При последвалия корнер в 61’ обаче защитата на домакините се пропука. Камбиасо успя да задържи топката в наказателното поле и пусна за Махрез, който центрира в наказателното поле. Там Косчелни не успя да избие, а топлата се озова в Крамарич, който със силен удар в долния десен ъгъл направи 2:1.

Последва пропуск на Санти Касорла, който навърза целия отбор на Лестър и стреля, но Шварцер отново се намеси. На отсрещната врата пък Махрез отново развинти отбраната на Арсенал, но беше крайно неточен в завършващата фаза. В 79’ пък Крамарич се озова сам срещу Оспина, но реши да прехвърля стража и сбърка – все още 2:1.

До края на срещата Лестър заигра с 3-ма нападатели, но не успя да стигне до равенството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички